Jarac iz Kelna otišao u istoriju: Najpoznatija fudbalska maskota ide u penziju! (VIDEO)

Najpoznatiji jarac na svetu zbog zdravstvenih problema neće više moći da ''istrčava'' na teren Rajn Energi stadiona

Foto: Guliver/Getty Images/Christof Koepsel

Najpoznatija maskota u svetu fudbala ali i najpoznatiji jarac na svetu Henes VIII odlazi u penziju, saopštio je Keln. Razlog tome su problemi sa kičmom.

Punih 12 godina Henes VIII je uveseljavao navjače Kelna, ali i gledaoce širom sveta koji su pratili utkamice sa Rajn-energi stadiona.

Međutim, čelnici kluba su saopštili da zbog problema sa kičmom, čuveni jarac više neće moći da dolazi na utakmice svog voljenog kluba.

Henes VIII je svedok velikih trijumfa kluba, ali i velikih poraza, prošlogodišnjeg igranja u drugoj ligi, ali ekspresnog povratka u elitu.

U žižu javnosti upao je 2016. godine kada je nigerisjki napadač gol proslavio tako što je uhvatio svoju maskotu za rogove. Veliki skandal se tih dana bio digao ali se Entoni Udža ubrzo izvinuo za svoj postupak.

Keln na kraju ipak neće ostati bez maskote. Henesa VIII naslediće njegov naslednik Henes IX, dok će dosadašnja maskota, koji je 12 godina pratila svoj klub iz prvog reda, ostatak života provesti u lokalnom zološkom vrtu, gde će svi posetioci i dalje moći da ga vide.

VIDEO: Pogledajte kako su reagovali navijači Kelna kada cela Marakana grmi auf wiedersehen

(Filip Ištvanović)