Milojević čestitao igračima: Ovo ne može da se kupi i plati, ponosan sam što sam Srbin!

Šef struke staložen posle velike pobede - slavićemo dok ne sletimo u Beograd

Foto: Printscreen Tanjug

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević čestitao je svom golmanu Milanu Borjanu na tome što je u penal seriji izrastao u junaka ekipe tako što je igračima Kopenhagena odbranio tri penala i dodao da je vrlo srećan što predstavlja Zvezdu i Srbiju.

Crveno-beli su u dramatičnom revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona savladali Kopenhagen na Telija Parkenu posle penala, pošto je u dve utakmice bilo po 1:1. Podvig srpskog šampiona je utoliko veći što je od 54. minuta igrao sa igračem manje.

Tada je zbog drugog žutog kartona isključen Aleksa Vukanović.

- Sve čestitke Milanu, mi penale nismo vežbali kao što sam rekao. Nemamo ni razloga da ih vežbamo jednostavno, lutrija su. Tu je bilo dosta stvari koje... i igrači promaše, i stvar koncentracije i umešnosti. Složio bih se da je pored svih igrača sigurno Milan taj koji je kao i prošle godine potvrdio klasu i da je jedan od najboljih golmana u Ligi šampiona. Nadam se da ćemo mu omogućiti i ove godine da ponovi još bolji rezultat nego što je imao - rekao je Milojević na konferenciji za medije.

Mnogi navijači Zvezde će posle ovakve pobede reći "nije moglo slađe". Strateg crveno-belih deli to mišljenje.

- Trenutak da uživate je dok se ne obučete i već kad stignete u Beograd se pripremate za narednu utakmicu. Ovo su trenuci koje ne možete da platite i kupite. Ovo morate da doživite, stvarno ovih par godina koje smo imali, ta sreća i radost sa našim navijačima... Mi predstavljamo naš klub, pokušavamo da vratimo Zvezdu na staze nekih davnih generacija. S druge strane hoćemo da uživamo sa svojim navijačima. Lepo je doći u Dansku i predstavljati svoju zemlju, boriti se, dati sve od sebe. Na kraju i ako ne uspete ne možete da ništa da kažete. Jako sam ponosan što sam Srbin i jako sam ponosan što Zvezda predstavlja i Srbiju i kakvi su udarci po svim sferama. Ali ako možemo da damo delić radosti našem narodu zbog toga sam izuzetno srećan - istakao je Milojević.

VIDEO - Gol Pankova i odbrana Borjana koji su odveli Zvezdu u plej-of Lige šampiona

(M.LJ)