Superzvezda se rađa u Partizanu! Ovacije za Stevanovića, Ožegović doktorski za trijumf protiv Rada

Veliko veče tinejdžera pred sudar sa Moldeom

Foto: MN Press

Crno-beli su se poigravali sa Radom, upisali još jednu superligašku pobedu (3:0), a navijači u Humskoj su i ovog puta prisustvovali sekvenci rađanja nove zvezde kluba i srpskog fudbala - Filipa Stevanovića.

Zablistao je još jednom Partizanov tinejdžer, postigao dva gola, ukupno četiri ove sezone za čelo liste strelaca u ekipi, a doktorsku rolu odradio je i Ognjen Ožegović. Obojica su obojla lagani trijumf protiv nejakog rivala, koji je upisan bez nekolicine standardnih igrača, Tošića, Asana, Miletića, Uroševića, Ostojića, Sadika (ušao pred kraj).

Uspeo je Savo Milošević da ispuni primarni cilj, uzeta su tri laka boda, a i onaj sekundarni - odmorio je udarne snage za meč sezone protiv Moldea u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Imaće Milošević, posle genijalne utakmice Stevanovića i "slatke muke" pred Norvažane, ozbiljno se nametnuo momak koji 25. septembra puni 17 godina. Bio je neverovatan protiv Rada, nezadrživ i efikasan. lagan u prodorima i brzim rešenjima u ofanzivnim kreacijama.

Vrhunsku partiju garnirao je majstorijom kao na na igrici: prošetao se kroz kompletnu defanzivnu liniju Rada, "vezao je u čvor" svoje čuvare, a onda pogodio dalji ugao za 2:0 i delirijum u Humskoj.

VIDEO: Solo akcija 17-godišnjeg Stevanovića, za vođstvo 2:0 protiv Rada

Bio je to momenat potvrde apsolutne nadmoći Partizana, koji je u prvom poluvremenu igrao na pogon tandema Lutovac - Ožegović, najzaslužnijih za sve konkretne situacije pred golom Građevinara u tom periodu.

Prvi gol stigao je upravo posle sjajne saradnje pomenutih, Lutovac zaslužuje sve čestitke za perfektan centaršut posle kojeg je Ožegoviću ostao lakši deo posla, za vođstvo crno-belih.

VIDEO: Mat u dva poteza, Ožegović pogodio posle savršene asistencije Lutovca 

Nastavili su crno-beli po istom receptu da muče odbranu Rada: Lutovac je slao savršene lopte, a Ožegović je spremno čekao svaku loptu, ipak u dve situacije nije imao ni sreće da pogodo Markovićevu mrežu. U prvoj situaciji nije iskoristio šansu iako je bio neometan na 14 metara, a u narednom napadu u poslednji čas stigla je defanzivna reakcija jednog igrača Rada.

Nastavak je doneo još lepršaviju igru Partizana, posebno je ona bila uočljiva posle već opisanog slaloma Stevanovića. Ožegoviću je malo falilo, centimetri zapravo, da veliku partiju kruniše i drugim golom. Savršenu akciju Partizana i nabačenu loptu nije uspeo glavom da preusmeri u gol - isprečila se prečka!

Nije taj momenat, naravno, poremetio razigrane crno-bele, Rad jednostavno nije bio spreman da parira, a kruna još jedne odlične superligaške predstave stigla je u samoj završnici, preko neverovatnog Stevanovića. Bio je Partizanov "vunderkind" na pravom mestu na povratni pas, mirno se namestio i stavio tačku na perfektno izdanje viceprvaka pred sudar sa Norvežanima u četvrtak na istom mestu.

VIDEO: Stevanović drugim golom stavlja tačku na trijumf Partizana 

Partizan - Rad 3:0

(Ožegović 26, Stevanović 64, 90)

PARTIZAN: Stojković – Pešukić, Vujačić, S. Pavlović, Brežančić – Šćekić, Zdjelar – Lutovac (od 63. Lakčević), Suma (od 68. L. Pavlović), Stevanović – Ožegović (od 81. Sadik)

RAD: Marković - Smiljanić, Nikolić, Riznić (od 66. Kovalenko), Bašanović - Šaka (od 77. Busnić), Stjepanović - Jagodić, Kasalica, Tričković (od 69. Živković) - Trifunović.

Foto: MN Press

Superliga Srbije, peto kolo:

Inđija – Radnik 2:1

(Rogač 33, Dimitrov 75 - Makarić 16)

Čukarički – Proleter 2:1

Mladost – Radnički Niš 1:1

Spartak Subotica – Crvena zvezda 2:3

nedelja:

Partizan – Rad 3:0

(Ožegović 26, Stevanović 64, 90)

Mačva – Napredak 0:0 (u toku)

Vojvodina – Bačka Topola 0:1 (u toku)

petak:

Voždovac – Javor 2:1

(Nikolić 12p, Nišić 27 - Petković 10)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)