Žigić nas je pre 15 godina vratio u život, Jangeri su opasni: Bivši igrači Zvezde svesni snage Bojsa

Luković i Đorđević su se prisetili kako je izgledao njihov okršaj sa Bojsima

Fudbalere Crvene zvezde očekuje neugodan protivnik na putu do Lige šampiona, ali ovo nije prvi put da se Jang Bojs suprotstavlja srpskom predstavniku na putu do elitnog takmičenja.

Crveno-beli su sa Švajcarcima igrali i u drugom kolu kvalifikacija za LŠ i 2004. godine kada je Zvezda prošla ukupnim skorom 5:2. Stvari u prvoj utakmici nisu izgledale tako dobro jer su "Bojsi" vodili 2:0 u prvom meču u Švajcarskoj.

- Gubili smo 2:0 na gostovanju sve do završnice utakmice kad je Žigić sa dva pogotka doneo remi i vratio nas u život. Značajno nam je poraslo samopouzdanje pred susret u Beogradu, borili smo se muški, sa mnogo energije i obezbedili plasman u sledeću rundu pred domaćom publikom - rekao je Slavoljub Đorđević, nekadašnji igrač tima iz Ljutice Bogdana, a sada trener u Zvezdi.

Zvezda je tada prošla Jang Bojs i imala dobar rezultat u narednoj rundi protiv PSV Ajndhovena (3:2) pred revanš kada je "pukla petarda" pa su Holanđani otišli dalje.

Ovog puta, borba sa Jang Bojsom se odvija na korak od Lige šampiona i naboj je zbog toga veći sada.

- Prednost je što smo domaćini u revanšu i važno je da taj susret dočekamo uz povoljan rezultat. Bilo bi sjajno da ne primimo gol, a savršeno da pobedimo - kaže Đorđević.

Nekadašnji kapiten Zvezde, a sada pomoćnik Mitra Mrkele - Aleksandar Luković kaže da se fudbal od tada kada je on igrao protiv "Jangera" promenio i ubrzao.

- Verujem da imamo velike šanse da se drugi put uzastopno plasiramo u Ligu šampiona, ali treba biti oprezan. Jang Bojs je ostavio iza sebe Bazel 20 bodova prošle sezone u šampionskoj trci, igrali su LŠ i zahtevaju oprez - kaže Luković.

VIDEO - Mateo Garsija: Zvezda je veliki klub, ispuniću želju Vladanu Milojeviću

(Telegraf.rs)