Furiozni finiš Intera: Aleksis Sančez napokon obukao plavo-crni dres, vraćeno i dete kluba

Nove dve želje Kontea su ispunjenje, dete kluba koji je kralj pozajmica ponovo je u klubu

printscreen: Twitter/Inter

Kako je počeo prelazni rok u Interu tako se i završio - furiozno. U istom danu ozvaničena su dva potpisa, levi bek Fiorentine kojeg je Antonio Konte silno želeo od samog početka, Kristijan Biragi, a nešto kasnije predstavljen je i Aleksis Sančez koji je napokon usepo da napusti Mančester junajted.

Nisu dugo trajali pregovori Junajteda i Intera oko Sančeza ali su bili veoma napeti, pre svega zbog velike plate Čileanca.

Inter je uspeo da izdejstvuje veliku pobedu jer će plaćati svega četvrtinu ogromne plate.

Kada ga je Mančester doveo iz Arsenala učinio ga je jednim od najplaćenijih igrača na svetu i najplaćenijim u Premijer ligi. Potpisali su ugovor na više od 23 miliona evra godišnje.

Upravo to je bio razlog zbog kojeg nisu nikako uspevali da ga se reše ali su na kraju morali da popuste. Svakako ne bi igrao na Old Trafordu pa su prihvatili čelni ljudi Junajteda da makar malo smanje troškove.

Tako je Inter na sebe preuzeo da Aleksisu isplaćuje 480.000 evra mesečno, dok će Crveni đavoli nastaviti da mu isplaćuju čak 1,43 miliona.

Upravo je to razlog zbog kojeg nije ubačena otkupna klauzula. Junajted je pristao na ovakav dogovor jer se nada da bi Sančez mogao da oživi karijeru u Seriji A, na mestu gde je i započeo put do zvezda.

Međutim dva kluba imaju neku vrstu usmenog dogovora po kojoj bi 30-godišnji krilni napadač mogao narednog leta da se u potpunosti preseli na Đuzepe Meacu za ceni od oko 15 miliona evra. U tom slučaju Sančez bi morao da se odrekne velikog dela plate. Inter bi bio spreman da malo i poveća platu od onoga što će mu isplaćivati u narednih godinu dana.

Sa druge strane u klub se vratio nekrunisanom kralju pozajmica Kristijan Biragiju. Ovo će mu biti treći boravak u klubu.

Inter i Fiorentina su se dogovorili o jednogodišnjoj pozajmici i da otkupna klauzula narednog leta bude 12 miliona evra.

U suprotnom pravcu otišao je 25-godišnji Brazilac Dalber, tako da je ono što se nagoveštavalo nedeljama o razmeni bekova na kraju i realizovano.

Biragi je ponikao u Interu, a sve je počelo 2007. kada je, kao još člana mladog tima, poslan na pozajmicu u amaterski Sestro Điovanili.

Ima tek 26 godina i zvanično samo četiri kluba. Citadela ga je bila kupila 2012. za 150.000 evra. Inter je grešku ispravio dve godine kasnije kada su ga vratili za 700.000. Međutim odmah je prosleđen na pozajmicu za koju su Neroazuri inkasirali 250.000 evra. Nakon dvogodišnjih pozajmica Peskara ga je kupila za 5 miliona evra i nakon godinu dana ga je pozajmila Fiorentini za pola miliona.

Tu tek kreće fudbalski život Kristijana Biragija. nakon dobrih godinu dana Viola ga otkupljuje za 2 miliona, a nakon još jedne odlične sezone pažnju je ponovo privukao matičnom Interu.

Odlične igre u Firenci obezbedile su mu i status reprezentativca.

Biragi će tako pokušati da iskoristi treću sreću u Interu i da se nametne Konteu u konkurenciji sa Kvadvom Asamoom i još jednim produktom Interove škole Frederiko Dmarkom.

(Telegraf.rs)