Partizan je u Ligi Evrope: Nebeski skok Miletića spasio crno-bele u Norveškoj! (VIDEO)

I ove sezone crno-beli će biti u grupnoj fazi drugogo po redu fudbalskog takmičenja Evrope

Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Partizana , uspeli su da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope pošto su, posle pobede od 2:1 u Beogradu, odigrali 1:1 u revanšu sa Moldeom. 

Od samog starta crno-beli su napali gol rivala, pa je prvu veliku šansu propustio Zoran Tošić u 5. minutu. Asano je proošao po desnoj strani, vratio loptu ka Tošiću koji snažno šutira. Ipak, golman Kraniks uspeo je da odrbani ovaj udarac. Nova prilika za Partizan viđena je samo 6 minuta kasnije. Sadik je sa desne strane pronašao Zdjelara koji je snažno šutirao u donji desni ugao, ali bez konkretnijeg učinka.

Do kraja poluvremena Molde se oslobodio pritiska i napao gol srpskog tima. U jednoj od situacija mogli su i do gola jer je Hestad je imao priliku da proigra Bolija koji je na levoj strani bio potpuno sam. Ipak, usledio je neprecizan pas pa je rezultat ostao nepromenjen.

Foto: Telegraf.rs

U nastavku je Molde očekivano zaigrao mnogo ofanzivnije. Iako nije uspevao da dođe do ranog vođstva kao što su želeli, konstantno su vršili pritisak na odbranu crno-belih. Sa druge strane, gostujući fudbaleri strpljivo su čekali svoju šansu.

Ipak, u 71. minutu Molde je izveo slobodan udarac sa desne strane. Lopta se odbila o živi zid i došla do Džejmsa koji pogađa za 1:0.

Do kraja, crno-beli su imali 18 minuta za preokret. Delovalo je da će crno-beli teško do preokreta. Ipak, u 80. minutu, Tošić je, posle kornera, poslao visoku loptu do Nemanje Miletića koji je bio najviši u skoku i loptu odlično zahvatio glavom  i pogodio. Dovoljno za remi vredan plasmana u Ligu Evrope.

Molde je imao priliku da postigne novi gol na susretu, ali je u 85. minutu posle doličnog udarca Stojković spasio mrežu Partizana.

SASTAVI:

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Asano, Z.Tošić, Suma,  Sadik

Molde: Kraniks, Haugen, Foren, Gabrielsen, Haraldsen, Husein, Aursnes, Hestad, Volf, Boli, Džejms

(Telegraf.rs)