Nešku i Letonija prejaka: Orlići se ispromašivali u Novom Sadu za novi kiks u kvalifikacijama

Letonci odneli bod sa "Karađorđa"

Foto: MN Press

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije nije se proslavila ni u drugoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo: posle poraza u Rusiji (0:1), tim selektora Neška Milovanovića odigrao je samo 1:1 sa Letonijom u Novom Sadu i tako već na startu sebi otežao posao pred nastavak takmičenja. 

Strelac gola za Orliće bio je Luka Adžić u 57. minutu, čime je anulirao vođstvo gostiju koje je stiglo već u 12. minutu preko Regdže.

VIDEO: Gol Adžića kojim je Srbija izjednačila i došla do boda

Ne može se Neškovom timu zameriti na odnosu prema igri, želji i upornosti, Srbija je odigrala daleko bolje od rivala, nadigrala ga u svim elementima igre, međutim gol danas jednostavno nije "hteo" naše mlade fudbalere.

Ispromašivali su se Orlići, Letonici kao da su u Novom Sadu svi od reda nosili talisman uz sebe, jer drugačije se ne može objasniti tolika doza sreće u situacijama koje su mnogi na stadionu videli kao loptu u njihovoj mreži.

Pre svega toga, Letonija je povela, čemu je "kumovala" statična odbrana Srbije, a Regdže je to sve iskoristio da matira Ilića. 

Uprkos primljenom golu, nije bilo panike u našim redovima, bio je to ujedno trenutak kada je krenula totalna ofanziva na gol Letonaca. Ređale su se šansa za šansom, Joveljić u dve situacije nije najbolje odreagovao glavom na centaršuteve, gosti gotovo da nisu prelazili centar do kraja poluvremena. Ali su se odbranili.

Od momenata iz prvih 45 minuta valja izdvojiti i jedan komičan trenutak u režiji Orlića: šut Luke Ilića koji je otišao - u aut!  

Nastavak je doneo isti odnos snaga, ofanzivu našeg tima, ali samo jedan gol i sijaset promašaja.

Adžić je u 57. minutu solo akcijom rešio situaciju "jedan na jedan", pogodio za egal i, činilo se, najavu preokreta. Osokolio je dodatno naše gol Adžića, a Milovanović, u nameri da nametne totalnu ofanzivu, izvršio svih pet izmena: ušli su Zlatanović, Tedić, Devetak, Nišić i Čumić, a upravo je jedan od njih, Zlatanović, sebi u nastavku prilepio etiketu tragičara.

Napadač Majorke na pozajmici u Numansiji propustio je da realizuje dve najbolje šanse u završnici, u punom jeku naše inicijative.

Najpre je njegov udarac glavom završio tik uz stativu, da bi u nadoknadi vremena, ponovo nakon udarca glavom - pogodio prečku!

Bila je to i poslednja prava šansa za Srbiju, Letonci su se u dodatnih pet minuta odbranili i došli do velikog boda u meču u kome su bili propisno nadigrani.

Rezultati 2. kola

Poljska - Estonija 4:0

Srbija - Letonija 1:1

Bugarska - Rusija 0:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)