Jedan od najvećih promašaja Intera dobio poziv u reprezentaciju Brazila!

Nije se snašao Gabigol u Evropi, ali u domovini opravdava svoj nadimak

Doveden je kao veliko pojačanje za čak 30 miliona evra iz Santosa, ali Gabrijel Barbosa nikada nije opravdao očekivanja Intera. Čak ni pozajmica u Benfiku nije urodila plodom, pa se vratio u Brazil gde blista u dresu Flamenga.Tu je ponovo zadobio status reprezentativca.

Imali smo primer u Srbiji Ernana Barkosa koji je u dresu Crvene zvezde proglašen za jedno od najgorih pojačanja u istoriji kluba, da bi nekoliko godina kasnije dobio poziv za reprezentaciju Argentine.  Sada nam stiže vest da je Gabriel Barbosa, poznat kao Gabigol, dobio poziv od Titea da se vrati u reprezentaciju Brazila za kontrolne utakmice protiv Nigerije i Senegala koje se igraju u oktobru.

Gabigol u potpunosti ponovo opravdava svoj nadimak, jer je za Flamengo ove sezone postigao čak 16 golova na 15 mečeva i tako ga ''zakucao'' na prvo mesto domaćeg šampionata.

Barbosa je imao problem sa kojim se susreo veliki broj i srpskih fudbalera, jer je kao jako mlad napustio ne samo državu, nego ceo kontinent, kulturu, običaje...

Nije se snašao 20-godišnjak u Evropi. Navijači su ga proglašavali za najgore pojačanje u istoriji Intera, čak ni odlazak u Portugal nije pomoglo Brazilcu da pokaže ni delić onoga što je pokazivao u Santosu, zbog toga je usledio povratak kući.

Početkom godine Gabigol je pozajmljen Flamengu na godinu dana i to se ispostavilo kao pun pogodak, jer se Barbosa preporodio.

Ima tek 23 godine i ako nastavi sa ovakvim partijama mogao bi da bude veliko pojačanje Neroazurima na zimu, ako reše da ga vrate i pruže mu još jednu šansu.

Selektor Brazila Tite saopštio je spisak reprezentacije za predstojeće kontrolne mečeve u oktobru protiv Nigerije 10.10. i Senegala 13.10.

Gabigol za reprezentaciju ima četiri nastupa i dva gola koja su bila zabeležen 2016. Od tada je bivao pozivan ali nije igrao, a na poslednje okupljanje bio je pozvan pre više od godinu dana.

Pored njega Tite je na spisak uvrstio još šestoricu igrača iz brazilske Serije A.

SPISAK BRAZILA

Golmani: Ederson (Mančester Siti), Veverton (Palmeiras), Santos (Atletiko Parananse);

Defanzivci: Dani Alveš (Sao Paulo), Danilo, Aleks Sandro (Juventus), Renan Lodi (Atletiko Madrid), Tijago Silva, Markinjos (PSŽ), Eder Militao (Real Madrid), Rodrigo Kajo (Flamengo); Vezisti: Kazemiro (Real Madrid), Artur (Barselona), Fabinjo (Liverpul), Mateus Enrike (Gremio), Filipe Kutinjo (Bajern Minhen), Lukas Paketa (Milan);

Napadači: Everton (Gremio), Roberto Firmino (Liverpul), Gabrijel Barbosa (Flamengo), Ričarlison (Everton), Nejmar (PSŽ) i Gabrijel Žesus (Mančester Siti).

(Telegraf.rs)