Znali smo da smo bolji od njih, sad smo i dokazali: Miletića na derbiju iznenadila samo jedna stvar

Ubedljiva igra crno-belih u odbrani, olakšala je posao i napadu

Foto: Telegraf.rs

Defanzivac Partizana Nemanja R. Miletić veruje da je njegov tim potpuno taktički nadgrao Crvenu zvezdu u 161. večitom derbiju, mada priznaje da ga je iznenadila formacija crveno-belih.

Partizan je u Humskoj slavio 2:0 golovima Sume i Tošića u 83. i 93. minutu, a Miletić i saigrači su ispravili neke od grešaka iz prethodnih mečeva.

- Koliko su nas kritikovali posle AZ Alkmara, mene i neke igrače, pokušali smo da ispravimo greške koje smo imali u prošloj utakmici i mislim da smo zasluženo pobedili i u svakom segmentu igre bili bolji. Znali smo da imamo dobar tim, da možemo da se nosimo sa njima i da smo bolji, ali smo to pokazali na terenu i eto pobeda 2:0 - rekao je Miletić posle utakmice.

Partizan se prilagodio taktici sa pet defanzivnijih igrača Zvezde pošto su uz Degeneka, Milunovića i Pankova, kao defanzivci bili tu i Marko Gobeljić i Santana Žander.

- Iskreno nisam očekivao, zato što nisam znao da će da igraju, kako to da nazovem 3-5-2 ili 5-3-2 nebitno. Možda su nas malo iznenadili ali smo pre svega gledali nas i ne znam šta bih mogao da kažem sem da smo ih nadigrali, iako su promenili formaciju - dodao je Miletić, koji je zajedno sa Bojanom Ostojićem, ali i ostalima dobro zatvorio Marka Marina, glavnog kreatora igre Zvezde.

- Dobro, ne bih samo to izdvajao. Mislim da je cela ekipa odradila sve što je Savo tražio, ne mogu da se setim da su imali i neki šut na gol, svih 90 minuta smo bili bolji - kaže Miletić.

Na pitanje da li se bojao da će slavlje Sejdube Sume pred navijačima Crvene zvezde stvoriti tenzije veće nego što bi trebalo, Miletić kaže da je i on reagovao instinktivno u nekim momentima.

- Znate šta sve nosi derbi, ja sam se možda malo u nekim situacijama poneo da zaštitim svog igrača, ali to je sve u žaru borbe i mislim da bi se svako tako poneo, pogotovo kad postignete gol na derbiju, smatram da nema šta niko da mu zameri - zaključio je Miletić.

(Telegraf.rs)