Neverovatno objašnjenje Rake Đurovića zašto je Zvezdin gol regularan: Stojković je faulirao Žandera!

Bivši član Sudijske komisije FSS-a smatra da je Milunovićev pogodak trebalo priznati

Printskrin: Youtube/Novo jutro, Arena Sport

Posle 161. večitog derbija povela se velika polemika o tome da li je arbitar Srđan Jovanović poništio Zvezdi regularan pogodak pri rezultatu 0:0.

Prvi je oko toga glas digao Mitar Mrkela, zatim je isto uradio i Zvezdan Terzić, koji je poručio da je "sudija partizanovac oštetio Zvezdu". Javio se i predsednik Sudijske komisije Milan Karadžić, a zatim je i još jedan od članova Sudijske komisije, Igor Radojičić, koji komentariše sporne situacije za Arenu sport, istakao da je gol Milunovića regularan i da nije postojao faul nad Stojkovićem u duelu njega i Žandera.

Sada se javio i doskorašnji član Sudijske komisije, Raka Đurović, koji smatra da je gol Zvezde bio regularan.

On je u razgovoru za Žurnal poručio da prekršaja nad Stojkovićem nije bilo.

- Prekršaja nije bilo, dakle, trebalo je priznati Milunovićev gol. Sudije, kad se nakon centaršuta s boka u golmanskom prostoru stvori gužva, vođene inercijom "sviraju" prekršaj u korist golmana. Tako je i Srđan Jovanović. Konkretno: udarac je bio upućen iz ugla s golmanove desne strane, lopta je letela ka prvoj stativi i središnjem delu gola. Žander je skočio i krenuo ka lopti, ne prema Stojkoviću. Ovaj s gol-linije, iza leđa igraču s namerom da izbije loptu i zakasnio s intervencijom.

Raka Đurović u loži Partizana sa Milošem Vazurom i Žarkom Zečevićem na jednoj od Partizanovih utakmica; Foto: MN Press

Kada je u pitanju debata da je "golman u petercu zaštićen kao beli medved", Đurović ističe da njegova neprikosnovenost u ovoj situaciji nije povređena, već kaže čak i da je Stojković napravio faul u ovoj situaciji.

- Golmanova neprikosnoveost nije povređena. Igrač nije išao uznazad ili recimo, licem bio okrenut ka golmanu. Da jeste, bio bi prekršaj. Ovako, što već kazah, lopta je išla prema Žanderu, on je prvi igrao, iza njegovih leđa se našao Stojković, loše procenio let lopte, okasnio s intervencijom i sudario se s rivalom. I, ako bismo terali mak na konac, načinio prekršaj - zaključio je Raka Đurović.

Procenite i sami da li je gol bio regularan:

(Telegraf.rs)