Sergej sam sebi pripremio "prvenac": Oduzeo loptu na sredini, pa efektno pogodio za vođstvo

Srbin je bio u elementu protiv Đenove

Foto: Tanjug/Ap

Mora se odati priznanje Sergeju za upornost u povoju utakmice sa Đenovom. Ona mu se i isplatila, za rano vođstvo Rimljana na "Olimpiku" u 6. kolu Serije A.

Srpski reprezentativac bio je strelac lepog gola, za njega prvog u sezoni, tačno sa linije kaznenog prostora, ali Sergej zaslužuje sve pohvale za ono što je uradio pre nego što je došao u poziciju da matira gostujućeg čuvara mreže: oduzeo je loptu rivalu startom s leđa (ovaj ostao da leži), pokrenuo akciju svog tima koja je rezultovala vođstvom.

Dobio je Milinković-Savić pravovremeni pas, namestio se i "levicom" pogodio donji desni ugao golmana Đenove.

Bio je to početak dominacije Rimljana, Radu je u 40. pogodio za 2:0, da bi Kaisedo na isteku sata igre rešio sve dileme oko pobednika, kojih, istina, teško da je i bilo u duelu ova dva tima u nedelju popodne.

I Ćiro Imobile je bio efikasan, samo je "dosolio na ranu" gostima koji će narednu rundu čekati u zoni ispadanja, sa samo jednom pobedom u uvodnih šesat kola.

Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap

Pored Lacija, pobede su upisali Roma i Napoli, ali uz daleko više muke, dok je drugi poraz u tri meča pretrpela Bolonja Siniše Mihajlovića.

Mario Baloteli je odigrao drugi meč za Brešu, koja je, nakon Juventusa bila na još jednom teškom ispitu. Napoli je dočekao sastav sa "Rigamontija" i slavio vrlo "tesnu" pobedu (2:1) golovima Mertensa i Manolasa još u prvom poluvremenu.

Delovalo je ovo kao lak posao za Anćelotijevu "skvadru", međutim pogodak Balotelija potpuno je zakomplikovao put ka pobedi za domaći tim, koji je, uprkos trijumfu, i te kako zabrinuo navijače još jednom neubedljivom predstavom.

Podsetimo, Napoli je u prethodnom meču na "San Paolu" oražen od Kaljarija.

U još jednoj utakmici odigranoj na jugu Italije, Roma je na stadionu "Via Del Mare" u Lećeu pobedila "minimalcem" u režiji Edina Džeka. Još jednom je bosanskohercegovački golgeter bio ključan za svoj tim na gostovanju, kao i na prethodnom u Bolonji (dao gol u nadoknadi za pobedu).

Strepeli su gosti do samog kraja, a mogla je završnica da im prođe daleko mirnije da je Kolarov bio precizniji iz penala, no mora se odati priznanje golmanu Lećea Gabriela na sjajnoj intervenciji.

Serija A, 6. kolo

Subota

Juventus - SPAL 2:0

(Pjanić 45, Ronaldo 78)

Sampdorija - Inter 1:3

(Jankto 55 - Sensi 20, Sančez 22, Galjardini 61)

Sasuolo - Atalanta 1:4

(Defrel 62 - Gomez 7, 29, Gosens 13, Zapata 35)

Nedelja

Napoli - Breša 2:1

(Mertens 13, Manolas 45+4 - Baloteli 68)

U toku

Lacio  - Đenova 4:0

(Milinković-Savić 7, Radu 40, Kaisedo 59, Imobile 78)

Leće - Roma 0:1 

(Džeko 56)

Udineze - Bolonja 0:1

(Okaka 27)

Kaljari - Verona (18:00)

Milan - Fjorentina (20:45)

(Telegraf.rs)