AZ Alkmar "podvalio" Junajtedu veštačku travu, Solskjer zbog toga ostavio Pogbu kod kuće

Francuz nije otputovao na duel sa Holanđanima u Ligi Evrope

Mančester junajted igra drugi meč Lige Evrope u četvrtak, rival je AZ, i to na veštačkoj travi u Den Hagu pošto se stadion u Alkmaru popravlja nakon rušenja dela krovne konstrukcije. Baš taj detalj ne dopada se menadžeru

"Đavola" Ole Gunaru Solskjeru koji je usled novonastalih okolnosti ostavio kod kuće Pola Pogbu - zbog bojazni od povrede na veštačkoj travi.

- Iznenađen sam što su izabrali da igraju na takvom terenu - rekao je Solskjer koji dobro zna koliko je takva podloga nezgodna, jer se na većini stadiona u Norveškoj fudbal igra na veštaku.

- Navikao sam na takve terene u Norveškoj, i nisu to najbolje podloge sa kojima sam se susretao. To je nešto najgore što sam video u karijeri - konstatovao je menadžer Junajteda, mada je u nastavku malo ublažio izjavu o terenima u domovini.

- Postoje standardi u Norveškoj, sve su to moderni tereni i novi, takođe su i bezbedni. Ne kažem to - samo kažem da nisu najnovijeg datuma. Iznenađen sam što se u takvoj klimi (kao u Holandiji, prim. aut) igra na veštačkoj travi. To je ok kada živite na Severnom polu kao mi Norvežani manje - više, pa ne možete da igrate u martu fudbal, ili u novembru i decembru. Ali u Holandiji - iznenađen sam...

Upitan da li bi UEFA trebalo da zabrani veštačke terene u okviru svojih takmičenja Solskjer je imao negatovan odgovor, uz obrazloženje da ne možete Norvežanima da naredite da imaju prirodne podloge u klimatskim uslovima koji vladaju u toj zemlji.

- Tako je-kako je. Isto je i njima i nama. Određeni elementi igre definitivno su drugačiji kada se igra na veštačkom terenu - zatvorio je ovu temu Solskjer čiji je tim u prvom kolu savladao Astanu 1:0.

(Telegraf.rs)