Tumbaković o Joviću: Morate Luku da pitate da li je bio povređen! Nije se javio, poslao je poruku!

Selektor Srbije je istakao i da nema pravo da se ljuti na mladog napadača

Printskrin: Telegraf

Zbog pisanja španskih medija da je Ljubiša Tumbaković kaznio Luku Jovića, nepozivanje mladog napadača Reala u tabor reprezentacije Srbije je bila jedna od tema konferencije Orlova u Litvaniji!

Podsetimo, Srbija u ponedeljak veče (20.45 minuta, Nova S) završava krug gostovanja u ovom kvalifikacionom ciklusu s obzirom na to da su preostale još samo utakmice sa Luksemburgom i Ukrajinom.

A što se tiče Luke Jovića, Tumbaković je na pitanje Telegrafa da prokometariše tvrdnje lista ''AS'' rekao:

- Nemam ja pravo da budem ljut ni na koga. Radim svoj posao na način koji mislim da je najbolji. Luka je mlad igrač, a moja trenerska profesija podrazumeva pedagoški pristup i jednu vrstu roditeljskog odnosa prema svakom igraču. U isto vreme, dužan sam da štitim interese svoje profesije - rekao je Tumbaković i dodao:

- On je napravio to što ste rekli, ali nije se javio meni, nego je samo poslao poruku. Ne vidim razlog zašto bih se ljutio na Jovića. A to da li je bio povređen treba da utvrde lekari, ne ja. Morate uku da pitate da li je bio povređen i da li se javio selektoru. Inače, očekivao sam konferenciju vezanu za u utakmicu, Luka nije ovde sa nama i ne bih detaljisao o njemu. Imali smo suviše problema u putu, čeka nas trening i ako želite o toj temi, možemo kad se vratimo za Beograd. Trenutno me zanima isključivo priča o Litvaniji.

A što se tiče meča sa Litvanijom, Tumbaković je rekao:

- Gledao sam ih preksinoć protiv Ukrajine, to je sada sasvim druga dimenzija nego onda kada smo igrali protiv njih, i Crna Gora i Srbija. Disciplinija, borbenija Litvanija, kao da polako sazrevaju. Bilo je promena u timu, ali ne mnogo. Naše je da pobeđujemo, da dobijemo ovu i sledeće utakmice, a onda možemo da se nadamo čudu. A, čuda se u fudbalu dešavaju.

Pogledajte i video snimak iz Litvanije:

(Telegraf.rs)