Mitrović: Da i ja doživim da mi Ljajić asistira...

Osmeh na licu dvostrukog strelca Orlova posle meča sa Litvancima

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Mitrović je, nekako po navici, heroj fudbalske reprezentacije Srbije! Sa dva gola u Litvaniji doneo je trijumf Orlovima i tako sačuvao šansu da se preko kvalifikacija dokopaju Evropskog prvenstva!

Mitrović je mrežu domaćina tresao u 49. i 53. minutu, a oba puta asistent mu je bio Adem Ljajić.

- Da dočekam i ja da mi Ljaja asistira, hahaha šalim se. Znamo se dugo, dosta sam dao takvih golova na treningu i to je jedan plus, kada znate saigrače i mislim da su oba gola došla iz toga što je on znao gde ću ja biti - rekao je Mitrović koji je umalo postigao i het-trik u finišu meča:

- Ta treća lopta je trebalo da uđe, ali uvek je tako, kad je vidiš u golu uvek se desi suprotno. Bitno je da smo dobili utakmicu i uzeli tri boda i idemo dalje. Lepo veče, mogao je da bude još koji, ali dobro, ne treba biti alav. Videćemo šta će biti u novembru, sa malo sreće možemo na Euro. Ono što je do nas odradili smo i sad čekamo dalje rasplet. Da dobijemo naše utakmice i da vidimo šta će biti dalje.

Foto: Tanjug/AP

Na pitanje šta bi trebalo uraditi da se izbegnu ''prekidi filma'' tokom meča, Mitrović je rekao:

- Da se poboljša koncentracija i da se ostane u utakmici, imali smo padove pred kraj utakmice, gde smo dozvolili Litvancima da budu opasni.

Inače, Mitrović je stigao do kvote od 31 gola u dresu reprezentacije i fali mu osam da prestigne Stjepana Bobeka na listi najboljih strelaca nacionalnog tima.

(Telegraf.rs)