Španska liga će se igrati u Americi? Prihodi toliki da će navijači imati velike benefite

Fudbalski savez Španije još uvek ćuti

Sve je veći pritisak na Fudbalski savez Španije od klubova da zbog marketinga, deo utakmica Primere prebace na drugu stranu Atlantka, pa će Viljareal i Atletiko Madrid igrati u Majamiju.

Prošle godine Barselona i Đirona su sve bili dogovrili da svoju utakmicu u sklopu šampionata odigraju na tlu Amerike, ali FS Španije i FIFA to nisu dozvolili na kraju.

Ove godine su za istom idejom posegnuli Viljareal i Atletiko Madrid koji su međusobno sve ugovorili.

Domaćin će biti Majami i stadion Hard rok (oko koga će se ubuduće voziti trke Formule 1). Meč je na programu 8. decembra i počeće u 22 sata po srednjeevropskom vremenu, odnosno u 16 po lokalnom.

Žoao Feliks jedan od najboljih fudbalera Atletiko Madrida; Foto: Guliver/Getty Images/Angel Martinez

Da je ovaj susret jako blizu parafa, govori i podatak da je takmičarska komisija dala zeleno svetlo, ali čeka se još Savez koji je za sada suzdržan.

Velika polemika se vodi u Španiji još od prošle godine kada je prvi predlog izašao na videlo. Jedni tvrde da to ruši integritet La lige i španskog fudbala, dok se drugi vode ekonomskim aspektom i jakim sponzorima koji bi doneli velike finansjske dobitke klubovima.

O kolikoj sumi se radi govori i to da je predsednik Viljareala Fernando Roig saopštio da će navijači imati brojne pogodnosti i besplatne letove, karte, smeštaje...

Santi kazorla jedan od najboljih igrača Viljareala; Foto: Guliver/Fotopress/Getty Images

Ka Majamiju može sa nama da krene 600 navijača, za njih je obezbeđeno besplatno noćenje u hotelu i povratak u Španiju. Osim toga, 3.000 pristalica povešćemo na meč sa Atletikom kad budemo gostovali  na Vanda Metropolitanu. Ostali će dobit popust u visini od 40 odsto na cenu sezonske ulaznice za narednu takmičarku godinu - rekao je Roig.

Stadion Hard rok je kapaciteta 64.700 mesta, a kako je velika populacja Majamija Hispanoamerikanaca očekuje se da će ovo biti pravi spektakl pred punim tribinama.

(Telegraf.rs)