Đavoli u paklu Humske ukrali pobedu: Partizan igrao fudbal, dominirao, možda i oštećen za penal

Odličan meč prikazali su fudbaleri crno-belih koji su imali inicijativu i bolju igru tokom većeg dela susreta

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Fudbaleri Partizana poraženi su od Mančester junajteda sa 1:0 u meču 3. kola Lige Evrope, odigranom na stadionu crno-belih u Humskoj. 

U ovaj meč crno-beli su ušli sa najjačim sastavom, posle dva vezana poraza u domaćem šampionatu, dok, sa druge strane, menadžer Crvenih đavola Olegunar Solskjer nije mogao da računa na igrače poput golmana De Hee, potom Pogbe, Matića i Šoa. Prikazali su domaći fudbaleri odličan fudbal, tokom većeg dela susreta imalisu loptu u svojim nogama, da bi na kraju ipak susret ipak okončali porazom.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Od samog starta Mančester je napao crno-bele koji su se uspešno branili. prvu pravu priliku gosti su imali u 14. minutu. Posle slobodnog udarca sa desne strane, sam je ostao na petercu Mek Tomini koji je glavom šutirao i pogodio spoljni deo mreže. Ipak, Partizan se odlično branio, a posebno je dobar u odbrani bio Strahinja Pavlović koji je komandovao odbranom svog tima.

Foto: A. Nalbantjan

Meč se potpuno otvorio sredinom poluvremena, kada se Partizan oslobodio pritiska i u nekoliko vezanih akcija napao gol gostiju. Odlična igra mogla je da im se isplati u 40. minutu kada je Sadik sa nekih 20 metara odlično šutirao i pogodio stativu. Usledio je novi napada posle kojeg je i Asano mogao da dovede svoj tim u vođstvo, ali njegov udarac završava pored gola.

Foto: A. Nalbantjan

Neiskorišćene prilike Partizana kaznio je Mančester junajted u 42. minutu kada je Nemanja Miletić nespretno reagovao i skrivio penal nad Vilijamsom. Sa bele tačke precizan je bio Marsijal.

U nastavku, Partizan je odmah napao. Prvo je Sadik krenuo u trk ka golu Junajteda. Napadač Partizana fauliran je ispred gola gostiju, a Džons dobija žuti karton. Slobodan udarac izveo je Natho, a lopta prolazi pored gola. U narednih nekoliko minuta i Suma je imao dve odlične šanse. Prvo se prošetao kroz kazneni prostor, da bi ga odbrana Junajteda zaustavila, da bi u  jednom od narednih napada,  prevario svoje čuvare, i sa sredine šesnaesterca šutirao ka golu. Ipak, Romero je zaustavio njegov udarac.

Nastavio je Partizan da napada i "opseda" gol protivnika. Sredinom poluvremena viđene su i dve sporne situacije u samo dva minuta u šesnaestercu gostiju.  Prvo je Natho šutirao, delovalo je da je lopta pogodila u ruku nekog od igrača odbrane Junajteda. Ipak, posle svega, Natho zbog prigovora dobija žuti karton. U sledećem napadu ponovila se slična situacija u kojoj je, posle vazdušnog duela, usporeni snimak pokazao da se lopta odbila o glavu Vilijamsa i udarila ga u ruku. Sudija je ostao "miran", a i Miletić dobija žuti karton.

Do kraja, nizale su se akcije crno-belih koji su kontorlisali meč, imali inicijativu, stvarali šanse i ipak nisu uspeli da izjednače pa je rezultat ostao nepromenjen.

Foto: A. Nalbantjan

Partizan: Stojković, Miletić, Pavlović, Ostojić, Urošević, Natho, Zdjelar, Suma, Tošić, Asano, Sadik

Mančester junajted: Romero, Džons, Mekvajer, Roho, Van Bisaka, Mek Tomini, Garner, Mata, Vilijams, Lingard, Marsijal

Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović
Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković
Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)