Legenda Zvezde nije htela s njim ni u autobus: Lista svih napada na Muslina da uzima novac od igrača

Od 2001. godine, duga je lista prilično ozbiljnih optužbi na račun Muslina

Tokom trenerske karijere, Slavoljub Muslin suočio se sa sa žestokim optužbama. Nova je objavljena u ruskim medijima, jer je jedan fudbaler tvrdio da mu je naš stručnjak tražio novac kako bi igrao.

Sve je eskaliralo još davne 2001. godine u Crvenoj zvezdi, a posle toga, Muslin je na slične napade nailazio u Rusiji, pa čak i kada je bio selektor Srbije. Ipak, čini se da ga je malo ko "nagazio" kao Mihajlo Pjanović 2001. godine.

Pjanović: Sa Muslinom ni u autobus!

Golgeter Mihajlo Pjanović "eksplodirao" je posle eliminacije od Bajera u Evropi, pa je otvoreno rekao šta mu smeta i da ima sukob sa trenerom.

- Muslin je narušio atmosferu u ekipi, kod njega prednost imaju "privatni" igrači koji su povlašćeni u timu makar bili povređeni i van forme. On je direktan krivac što smo izgubili najvažnije utakmice: protiv Partizana, Dinama iz Kijeva, Bajera... Sada je spremio taktiku da primimo što manje golova! E, u toj priči ja ne učestvujem... I ne želim da idem na letovanje s njim da bih bio u timu - besneo je tada Pjanović, rekavši čak da godinu dana traje netrpeljivost.

Foto: MN Press

Pjanović čak po završetku meča nije želeo da uđe u autobus sa saigračima, već je ostao u društvu novinara i navijača. Nagovarali su ga da uđe, ali je on zatražio taksi.

Foto: MN Press

- Nema ovo veze s igračima. Oni su dali maksimum, odradili su na terenu kako treba. Nisam hteo s Muslinom... Imali smo mi i razgovor pre utakmice. Nimalo prijatan. Dosta je zavaravanja, neko je morao da kaže javno što muči mnoge momke u Crvenoj zvezdi!

Tri godine kasnije, Dragan Džajić je zaratio sa Muslinom, i to uz teške uvrede, rekavši da je spreman da to ponovi na sudu, uz opaske da ima dokaze da je vršio ucene.

Oleg Samsonov: Drugi fudbaleri su mi rekli da je uzimao procenat

Pre nekoliko godina je odjeknula optužba Olega Samsonova, koga je Muslin trenirao u Krasnodaru, da mu je srpski trener tražio novac za mesto u timu.

- Šokiran sam bio kada sam u Krasnodaru stavljen na transfer listu i tražio sam da pričam sa Muslinom. Rekao mi je da ne računa na mene i da mojoj poziciji dovodi igrača iz Lokomotive. Drugi fudbaleri su mi takođe rekli da je Muslin uzimao procenat ili premije u dogovoru sa menadžerima i igračima - rekao je tada Samsonov za ruske medije.

Foto: Youtube.com

- Muslin mi je rekao: "Oleg, nemam ništa protiv tebe, dobro radiš, napreduješ, ali te ne vidim kao deo tima. Na tvojoj poziciji smo kupili fudbalera iz Lokomotive". Nisam želeo da dam treneru pare, a i drugi igrači su rekli da im je on uzimao novac. Radio je zajedno sa menadžerima, uzimao je procenat od ugovora ili premije - rekao je Samsonov koji je tada i najavio završtak karijere u 28. godini.

Muslin je sve te optužbe odbacio žestoko.

- Šokiran sam! Zvali su me ruski novinari, ne mogu da verujem šta je taj momak izjavio. Ja sam čovek bez mrlje u životu. Ne razumem šta mu je trebalo da priča ovakve budalaštine. Pozivam ga da dokaže svoje tvrdnje. Čujem da završava karijeru u 28. godini, pošto posle Krasnodara nigde nije ni mogao da se ostvari. I sada traži krivca za svoj lični neuspeh u meni. Treba da ga je sramota - odgovorio je Muslin.

Foto: Guliver/Srđan Stevanović/Getty Images

Bugarin napao Muslina

Georgi Peev je 2007. igrao kod Muslina u Amkaru, javio se posle intervjua Samsonova i stao na njegovu stranu.

- Kada gledate sa strane, deluje ružno, ali ko je upoznat sa dešavanjima u Amkaru razumeće. Bilo je trenutaka kada igrač nije spreman, a on ga postavlja kao glavnog. Bilo je mnogo stvari, ali se ljudi plaše da pričaju - rekao je Bugarin.

- Muslin se stalno pita zašto je otpušten iz Amkara, Krasnodara i Lokomotive. Razlozi su jasni i svugde isti. Jedan agent mi je rekao da će u zimskom prelaznom roku Muslin da dovede 14 igrača. Zašto? Da bi došlo novih 14 - rekao je Peev.

- Ne zanima me njegov život. Za mene taj čovek ne postoji, ali sam u potpunosti na strani Samsonova. Nije slagao ni reč.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Telegraf, mojacrvenazvezda.net

Rat sa Kežmanom

Mateja Kežman zastupa Sergeja Milinkovića Savića, kog Muslin nije video u nacionalnom timu. Pale su zbog toga teške reči...

- Selektorove ponude za ‚saradnju‘ preko trećih lica sa indignacijom sam odbio, jer u takve kombinacije nisam ulazio, niti imam nameru da ikad ulazim. Očigledno gospodin Muslin zna za drugačije relacije u odnosima s fudbalerima i njihovim menadžerskim agencijama, jer se tokom svoje trenerske karijere suočio s optužbama od strane sopstvenih igrača u klubovima koje je vodio za ‚participaciju‘ u njihovim ugovorima i transferima. Pretpostavljam da sam i taj njihov javni nastup organizovao ja - rekao je Kežman, a Muslin mu je poručio da će se videti na sudu.

Foto: Profimedia

Poslednji udar iz Rusije

Tokom jednog intervjua u Rusiji, fudbaler Iso Kanjenda, koji je igrao u Rusiji od 2003. do 2011. godine, tvrdio je da je Muslin tražio novac u Lokomotivi.

- Bilo je toga. Muslin mi je rekao: Ako želiš da igraš u Lokmotivi, moraš da platiš. Svakog meseca 2.500 evra. Odmah sam odbio. Ne mogu da igram tako. Ako treba, vratiću se u Rostov, nema problema. U Lokomotovi su doduše bile visoke plate, ali ja nisam mnogo zaradio pošto sam tamo proveo samo šest meseci - rekao je on za Championat.com.

Nije mu Muslin ostao dužan, takođe u izjavi za ruske medije.

- Kada sam ja bio trener Lokomotive Kanjenda nije igrao tamo. Došao sam u januaru 2006 i te osobe nije bilo u timu. Nikada u životu nisam video Isa Kanjendu i ne razumem zašto govori takve stvari, zaista ne razumem... Nikada nisam čuo da je on igrao u Lokomotivi, čak ni kasnije, kada sam otišao. A i zašto bih tako nešto uopšte radio?! U Moskvi sam imao platu 100.000 dolara mesečno. Zašto bih od nekog igrača tražio 2.500?

Video: Poruka Žozea Murinja građanima Uba

(Telegraf.rs)