Zvanično: Murinjo preuzeo Totenhem

Portugalac je postao zvanično novi menadžer "Pevaca" samo dan posle odlaska Maurisija Poketina

Portugalski trener Žoze Murinjo je nasledio Maurusija Poketina, koji je dan ranije napustio klub posle pet i po godina provedenih na klupi Spursa.

Murinjo je bez posla bio od decembra prošle godine, kada je dobio otkaz u Mančester Junajtedu, a Totenhem će mu biti treći klub u Engleskoj. U dva navrata predvodio je Čelsi sa kojim je osvojio tri Premijer lige (2005, 2006. i 2015).

Inače, Portugalac je vodio klubove na 305 utakmica u Premijer ligi (Čelsi 212 i Mančester Junajted 93) Totenhem se nalazi na 14. mestu Premijer lige.

Video: Poruka Žozea Murinja preko Telegrafa građanima Uba

Što se tiče Maurisia Poketina, on bi vrlo brzo mogao da nađe posao, a po svemu sudeći će moći da bira između ostanka u Engleskoj ili novog izazova u Nemačkoj.

Sve glasnije su priče da bi Olegunar Solsjker mogao da ostane bez posla u Junajtedu, a upravo bi Poketino mogao da ga zameni. Sa druge strane, mesto trenera je upražnjeno u Bajernu iz Minhena posle otkaza koji je uručen Niku Kovaču, pa se Argentinac pominje i kao njegov mogući naslednik na klupi šampiona Bundeslige.

Video: Ovakvog gospodina Marakana dugo nije videla: Poketinov gest oduševio Delije

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)