"Nebo se zatvorilo": Pitali smo Milojka Pantića za komentar meča Zvezda - Bajern, usledio je šok!

Nije Pantić oduševljen trenutnim stanjem i ne vidi ni približan sjaj stare utakmice

Foto: MN Press

Mnogima je prva asocijacija na Crvena zvezda - Bajern iz 1991. čuvena rečenica Milojka Pantića, "nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao". Navijači Crvene zvezde nadaju se da još jednom može doći do tog otvaranja, zato smo pitali i čuvenog komentatora da li kod njega postoje i dalje emocije prema ovom kultnom momentu.

Ipak, čini se da je Pantić i dalje veoma ogorčen na klub i navijače, a to potvrđuju i njegove reči povodom ove utakmice i mogućnosti "da se nebo ponovo otvori".

- Nebo se zatvorilo negde devedesetih, kada su Crvenu zvezdu uzeli navijači i nigde nemate to da navijači vode klub. U čoveku je usađen neki sentiment i neka nostalgija  za prošlim vremenima, uvek bih voleo da Zvezdi pobedi, ali to nije više to. To nije taj klub. I Zvezda i Partizan su propali velikani i posle pada komunizma je trebalo da bude tranzicije u fudbalu, da se prilage oni novom sistemu, kapitalističkom. Rade šta hoće, kupuju, prodaju igrače, nema priče o ozbiljnom rezultatu i uspehu - rekao je za Telegraf Milojko Pantić.

U svakom slučaju, njegova izjava ovekovečila je momenat pogotka u Beogradu za 2:2, dodatno doprinela kultu ove utakmice, sigurno jedne od najluđih u istoriji završnice Lige šampiona. Takođe, taj trenutak izabran je za jedan od devet najvažnijih koji su obeležili život u Jugoslaviji, kasnije i u Srbiji.

Video: Refik Šabanadžović: Bajern je bio za infarkt, to se pamti kao Bari!

(Telegraf.rs)