Rašford i Marsijal za šest minuta "nokautirali" Mančester Siti!

Veliki derbi pripao Đavolima!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Mančester Siti u meču 16. kola Premijer lige sa 2:1 kao gosti na stadionu Etihad.

Junajted je održao čas fudbala Građanima u prvom poluvremenu što će se i kasnije ispostaviti dovoljnim za trijumf.

Strelci za Crvene đavole bili su Markus Rašford i Antoni Marsijal, obojica u prvih 45 minuta, dok je jedini pogodak za mančesterske "plave" postigao Nikolas Otamendi.

Foto: Tanjug/AP

Junajted je bolje ušao u meč i već u drugom minutu zapretio preko Rašforda, kada je Markus poveo kontru iz koje je Danijel Džejms šutirao, a Ederson morao da brani.

Siti je pokušao da nametne svoj ritam igre i da dominira na lopti pa su Građani u tim prvim minutima lako pronalazili put do kaznenog prostora rivala.

Kevin De Brujne je u sedmom minutu šutirao iskosa i promašio, a već do 15. minuta viđena je i jedna sporna situacija koja je izazvala zvižduke na stadionu.

Foto: Tanjug/AP

Viktor Lindelof je nenamerno igrao rukom, sudija Entoni Tejlor je to izgleda uvideo i nije pokazao na belu tačku za Siti. Osam minuta kasnije učinio je to na suprotnoj strani terena.

Bernardo Silva je faulirao Rašforda u svom šesnaestercu, Tejlor se latio VAR snimka i ocenio da je penal. Rašford je bio siguran egzekutor i Junajted je poveo.

Nepunih pet minuta posle gola Rašford je pogodio i prečku, a Junajted je u 29. minutu duplirao vođstvo.

Foto: Tanjug/AP

Marsijal i Džejms su kombinovali, Marsijal je šutirao sa desne strane u bliži ćošak i od stative je potpuno iznenadio igrače Sitija.

U nastavku prvog dela igre je uglavnom Siti imao prilike, a u nadoknadi se još jednom pobunio protiv sudijske odluke tražeći penal zbog Fredovog igranja rukom.

Siti je bio konkretniji u nastavku. David Silva je traljavo šutirao u 49. minutu, De Brujne i Rodri su bili u prilikama, dok je Junajted vrebao šanse iz kontri.

Foto: Tanjug/AP

Jednu takvu je dočekao u 66. minutu kada je Ederson odbranio šut Lingardu i skrenuo loptu u korner. Ubrzo se desio i incident na terenu jer je Fred pogođen predmetom sa tribina u glavu.

Siti je prednost rivala prepolovio u 85. minutu kada je Otamendi, koji je ušao kao zamena za povređenog Džona Stounsa u 59. minutu, bio najviši u skoku posle kornera.

Samo minut kasnije Rijad Mahrez, još jedan rezervista, umalo je izjednačio, ali je David De Hea bio na visini zadatka i odbranio mu je udarac, a Siti do kraja nije uspeo da postigne gol za izjednačenje.

Junajted posle ove pobede ima 24 boda i nalazi se na petom mestu Premijer lige, dok je Siti sa 32 boda ostao na trećem mestu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Savo Milošević otvoreno o problemima u ekipi i trenutnoj formi Partizana

(Telegraf.rs)