Laveci završio karijeru: Bivši as Pari Sen Žermena i Napolija se oprostio u Kini

Ode i "Počo" u penziju

Bivši igrač Pari Sen Žermena i Napolija, Argentinac Ezekijel Laveci objavio je da se penzioniše i odustaje od profesionalnog bavljenja fudbalom.

Trideset četvorogodišnji Argentinac je ranije rekao da će mu biti potrebno neko vreme da razmisli o budućnosti i sada je odlučio.

- Ovo su bile neverovatne godine koje je obeležilo učenje, jedinstveni trenuci i uspomene za sva vremena. Večito sam zahvalan svima koji su ostali uz mene duž celog putovanja. Sa mnogo radosti kažem zbogom najboljoj fazi koju mi je život pružio - napisao je Laveci.

On je seniorsku karijeru počeo u Estudijantesu davne 2003. godine, pre nego što će postati igrač San Lorenca. Prešao je 2007. u Napoli i ostao tu pet godina kada je ušao u igrački "prajm".

Tada je već Pari Sen Žermen počeo da se diže i pazari skupe igrače, pa je Laveci za 28 miliona evra, bio jedna od prvih meta u tom naletu Svetaca sa kojima je Laveci uzeo titulu u Francuskoj.

Kasnije je, 2016. godine otišao u kineski Hebei gde je igrao do sada. Bio je i deo reprezentacije Argentine za koju je odigrao 51 nastup i dao devet golova.

Sa Gaučosima je stigao i do finala Svetskog prvenstva u Brazilu pre pet godina.

Video: Ovacije za Sadika posle drugog gola Partizana

(Telegraf.rs)