Saznajemo, Pavlović je u Monaku: Poznati detalji ugovora, Partizan još može da zaradi od transfera!

Mladi fudbaler će ostati u Partizanu do kraja sezone, a klubu iz Humske stižu 10.000.000 evra, bonusi i procenti od dalje prodaje

Foto ilustracija: Telegraf/Nikola Tomić

Sada i zvanično: Strahinja Pavlović je novi fudbaler Monaka, pošto je danas u društvu delegacije kluba iz Humske i svog agenta Zvonimira Vukića parafirao petoipogodišnji ugovor sa “kneževima”. Crno-beli će, pisali smo već, od pomenutog transfera zaraditi 10.000.000 evra i unosne bonuse.

To je krajnji epilog pregovora Partizana i Monaka, koji su na kraju sklopili posao, iako su Pavlović i klub iz Humske posle meča sa Mančester junajtedom u Beogradu na stolu imali zvanična pisma o početku pregovora sa Juventusom, Laciom, Napolijem, Romom, Borusijom iz Dortmunda, Atletiko Madridom i Valensijom.

Partizan je razmotrio sve ponude i doneo zaključak da je prva iz "kneževine" i najbolja, sa čim se složio i sam fudbaler, koji će već ove zime potpisati petogodišnji ugovor, na konto koga će crno-beli u startu zaraditi 10.000.000 evra, sa mogućnošću da klupski račun ubrzo opleme sa još 3.000.000, a u perspektivi i dupliraju zaradu procentima od dalje prodaje.

Nagrada od tri miliona evra je raspoređena na sledeći način: ukoliko Pavlović odigra 25 utakmica za Monako u narednoj sezoni, Partizanu će se u kasu sliti 2.000.000 evra.

Nekadašnji igrač Partizana je bio zadužen za transfer Foto: MN Press

Preostalih milion evra crno-beli će inkasirati u slučaju da se Monako u narednih pet i po godina, koliko se i defanzivac obavezao sa klubom iz Kneževine, plasira u neko od dva evropska takmičenja – Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

Klub iz Humske je izdejstvovao i 10 procenata od dalje prodaje Pavlovića, što bi u perspektivi, ukoliko supertalentovani igrač nastavi sa pravilnim razvojem, moglo da donese milionski bonus, a pride i još nekoliko miliona od takozvanog transfera solidarnosti, na ime činjenice je Pavlović igrački školovan u Humskoj. Sve to zbirno bi moglo čak i da premaši visinu sadašnjeg obeštećenja.

Ono što je takođe veoma bitno i za Pavlovića i za Partizan je i to što se Monako složio da defanzivac završi sezonu u Humskoj i tek na leto obuče dres novog kluba, kako bi period njegovog ostastanja i razvoja u profesionalnom fudbalu bio zaokružen.

Video: Golman i odbrana Partizana se poigravali s loptom, pa primili gol!

(Z. Ivković)