Maestro, hvala za 16 meseci čarolija: Zvezda se oprostila od Marka Marina

Klub je prodao svog kapitena u Saudijsku Arabiju

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda oprostio se od svog kapitena Marka Marina, četiri dana nakon što je Marin otišao u novi klub.

Marin je za 2.25 miliona evra prešao u Al Ahli, a klub se putem zvaničnih kanala nije oglašavao.

- Šesnaest meseci neverovatnih čarolija i golova kakvi se retko viđaju na ovim prostorima. Upisao si se zlatnim slovima u istoriju kluba, ostvarili smo snove i vratili Zvezdu tamo gde pripada. Maestro, bila je čast uživati u tvojoj igri. Do sledećeg viđenja...Tvoja Zvezda - objavili su iz kluba.

Marin je u Zvezdu stigao poslednjeg dana avgusta 2018. godine kada je došao iz Olimpijakosa za 700.000 evra. Klub je u tom trenutku već obezbedio plasman u Ligu šampiona, a Marin se pokazao kao najbolja moguća akvizicija za ovo takmičenje.

Doprineo je nekolicini golova, što asistencijama, što pogocima protiv Pari Sen Žermena, Napolija i Liverpula u grupi, a onda je predvodio ekipu do druge Lige šampiona uzastopno, ove sezone.

Zvezda je oba puta završavala grupnu fazu takmičenja kao četvrta u grupi, a pred ovaj prelazni rok je malo ko očekivao da će Marin otići.

Nemački vezista se i sam tim povodom oglasio pre nekoliko dana kada se zahvalio klubu i navijačima na godinu i po dana tokom kojih je ostvario svoje dečačke snove.

- Proveo sam godinu i po dana u klubu koji volim od rođenja. Godinu i po predivnih dana. Igrao sam, pobeđivao, osvajao trofeje, usrećio i sebe i naše navijače. Ispunio sam sve svoje dečačke snove. Sada je došlo vreme za rastanak. Došlo je vreme za nove izazove - napisao je tada na društvenim mrežama Marin.

- Želim da se zahvalim navijačima Crvene zvezde, svojim saigračima, trenerima, rukovodstvu kluba, ljudima koji su mi omogućili da ispunim želju i dečački san da igram za svoj voljeni klub. Nadam se da sam ispunio očekivanja navijača i svih ljudi u klubu.

Foto: Marko Jovanović

- Zvezda je u poslednje vreme postigla velike uspehe igranjem u evropskim takmičenjima i osvajanjem titula u domaćem prvenstvu. Nadam se da će i u budućnosti nastaviti putem uspeha i vratiti se na mesto u Evropi koje joj pripada,a to je konstantno igranje u evropskim takmičenjima pre svega. Došlo je vreme za neke nove, mlađe igrače da pronose slavu velikog kluba. Želim Zvezdi osvajanje titule u domaćem prvenstvu i naravno kvalifikaciju u neko od evropskih takmičenja. Poželeo bih celoj zvezdaškoj porodici srećne božićne praznike uz pozdrav Hristos se rodi - napisao je Marin.

(Telegraf.rs)