Partizan u raskoraku sa štoperom: Vitas ipak neće među crno-bele

Crno-beli kontaktirali defanzivca, ali su njegovi planovi vezani za inostranstvo

Foto: MN Press

Potraga Partizana za centralnim defanzivcem se nastavlja, jer posle propalog pokušaja da se angažuje Slobodan Rajković, kockice se nisu poklopile ni sa Urošem Vitasom, čije ime se u prethodnih nekoliko dana usko vezivalo za crno-bele, tim pre što je njegov potencijalni angažman najavio i sam trener Savo Milošević tokom priprema u Turskoj.

Nije uspelo letos, nije uspelo ni ovoga puta, iako je u sredu popodne Partizan kontaktirao Vitasa, ali od saradnje gotovo sigurno neće biti ništa. Crno-beli su imali na umu štopera, ali je njemu u ovom momentu prioritet odlazak u inostranstvo, te se neće naći u avionu za Katar, gde se ekipa seli sutra na drugi deo priprema.

Rekosmo već da je Milošević imao Vitasa na umu, kako letos, tako i ovoga puta, ali fudbaler nije bio prioritet (bio je to Rajković), a i nije bio jedinstveno rešenje svih onih koji učestvuju u angažovanju igrača u Partizanu.

Video: Savo Milošević sumira pripreme Partizana u Antaliji

Samim tim se i testovi, koje je fudbaler trebalo da obavi kod kondicionog trenera Marka Stojanovića još u utorak, kako bi se procenilo njegovo fizičko stanje, nisu ni dogodili, da bi razgovor sa samim Vitasom i spoznaja o njegovoj želji za ino-angažmanom stavila tačku na priču.

To, naravno, ne znači da Partizan do kraja prelaznog roka neće posegnuti za angažovanjem četvrtog štopera, ali će tu , do trenutka dok se to ne desi, po potrebi obavljati Milan Smiljanić ili Aleksandar Šćekić, kojima nije strano da odgovore i na toj poziciji.

Podsetimo, crno-bele je na početku priprema za prolećni deo sezone iznenada, na svoju ruku, napustio Dominik Dinga, ali njegov odlazak nije u mnogome promenio razmišljanje u Humskoj. Jer, još sredinom jeseni je napravljen plan o angažovanju pojačanja u poslednjoj liniji, a da li će se to dogotiti u zimskom ili narednom letnjem prelaznom roku, zavisi najviše od tržišta, preciznije od izbora igračkih rešenja, koja u ovom periodu godine i nisu baš sjajna.

(Z. Ivković)