Zvezdin Jirka zablistao u Poljskoj: Majstorija Slovaka i golčina za pobedu Gornjika nad favoritom!

Nekadašnji fudbaler crveno-belih igra kao preporođen

Erik Jirka Foto: Printscreen/Streamja

Posle samo godinu i po u srpskom fudbalu Crvena zvezda se zahvalila na saradnji slovačkom krilnom napadaču Eriku Jirki (22) koji je morao da potraži sreću na drugom mestu. I izgleda da je uspeo. Iz prve.

Tokom zime obreo se na pozajmici u Poljskoj u redovima prvoligaša Gornjika iz Zabžea, a već posle nekoliko utakmica u novom klubu izgleda da mu je taj transfer prijao. Slovak je večeras opet bio strelac za svoj tim, a drugi put u poslednja tri kola Ekstraklase upisao se u strelce u trijumfu Gornjika nad drugoplasiranom Krakovijom od 3:2.

Jirka je sjajnim udarcem sa nekih 17-18 metara posle kornera i odbitka doneo svom timu prednost od 2:1, a tokom celog meča igrao je jako dobro na poziciji desnog krila i bio jedan od ubedljvo najzapaženijih pojedinaca u redovima domaćeg tima.

Očigledno je Slovak zadovoljan u novoj sredini, a ako nastavi sa dobrim partijama pitanje je trenutka kada će Gornjik aktivirati klauzulu o otkupu od 700.000 evra na koliko je Zvezda pristala zimus kada ga je pozajmila Poljacima.

(Telegraf.rs)