Srbi, ne budimo sebični: Bojan Đorđić na primeru Švedske izneo najbolji apel!

U Švedskoj nisu bili primorani na radikalne mere

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Bojan Đorđić, već dugo živi i radi u Švedskoj, pa je dobro upućen u tamošnje prilike borbe protiv korona virusa.

Švedska nije uvela radikalne mere i policijski čas, građani su brzo shvatili da ne smeju previše da izlaze i ulaze u gužve. Situaciju je Đorđić opisao za Arenasport.

- Veliki pozdrav iz Štokholma, nadam se da ste svi dobro i pratite pravila, pomažete jedni drugima, to je jedini način da savladamo ovu krizu i virus, izađemo kao pobednici. Ovde u Švedskoj je drugačije, nemamo policijski čas, škole su otvorene, univerziteti su jedino zatvoreni. Restorani i kafići rade, ali je mnogo manji promet ljudi na ulicama, većina po potrebi samo izađe do samoposluge, apoteke ili radnog mesta.

U fudbalu, gaji se nada u početak sezone što je pre moguće.

- Trebalo je da krene sezona u aprilu, ovde se igra od aprila do novembra, razlikujemo se od ostalih liga zbog vremena. Ako Bog da i krene u junu, igraće se 30 kola za 26 nedelja. Ali fudbal je u drugom planu. Treba da poštujemo jedni druge, da ne budemo sebični i egoistični. Pozdrav svim Srbima širom sveta, nadam se da se uskoro vidimo na tribinama. 

Video: Đurđić iz Kine: Srbijo, pobedićemo koronu ako budemo disciplinovani kao oni

(Telegraf.rs)

Teme