Fudbaleri Partizana se odrekli primanja i donirali za borbu protiv korone!

Crno-beli se uključili u akciju!

Foto: MN Press

Generalni direktor FK Partizan, Miloš Vazura, oglasio se povodom aktuelne situacije izazvane širenjem korona virusa.

Kako saznaje Telegraf, oko 100.000 evra će biti suma donacije crno-belih, a Miloš Vazura je izneo još neke detalje akcije crno-belih.

- U skladu sa novonastalom situacijom izazvanoj pandemijom korona virusa, FK Partizan je kao društveno odgovorna kompanija donela odluku da deo primanja fudbalera prvog tima, menadžmenta i sportskog sektora kluba donira Vladi Republike Srbije - naveo je Vazura.

- Ni u jednom trenutku se nije dovodilo u pitanje da li će FK Partizan sprovesti akciju pomoći ili donacije, već smo u dogovoru sa nadležnim organima pratili šta je neophodno i najpotrebnije kao pomoć bolnicama i institucija od medicinskog značaja - istakao je Vazura.

- Mi smo kao društveno odgovorna kompanija tokom čitave godine sprovodili različite akcije pomoći gde smo transparentno kroz PR akcije ili akcije pojedinaca pomagali kako novčano, tako i u garderobi, namirnicama... 

Onda je izneo detalje o gestu oko kog su se svi usaglasili. 

- Shodno situaciji u našoj zemlji izazvanoj pandemijom korona virusa, svi igrači prvog tima FK Partizan, menadžment, sportski sektor i drugi, odreći će se dela svojih mesečnih primanja za mart, gde ćemo kao klub ceo iznos donirati Vladi Republike Srbije.

Taj iznos biće uplaćen u sredu, a Vazura je posebno zahvalio fudbalerima.

-Zahvaljujem se i našim igračima koji su ne samo sada, već kad god je to potrebno, prepoznali važnost situacije i nesebično pružili materijalni doprinos. Apelujem i na druge društveno odgovorne kompanije i javne sektore da i oni pomognu koliko mogu, novčano ili na drugi način koji je neophodan u ovom trenutku - naglasio je Vazura.

Video: Đurđić iz Kine: Srbijo, pobedićemo koronu ako budemo disciplinovani kao oni

(Z. Ivković)