Arsenal hoće Luku Jovića, legenda Junajteda u čudu: Šta će vam on?

Ferdinand smatra da Srbin nije potreban Tobdžijama

Foto: Profimedia/Alamy

Arsenal je poslednji u nizu klubova koji je pokazao interesovanje za Luku Jovića, odnosno da ga dovedu na jednogodišnju pozajmicu iz Reala!

Ova vest i te kako je iznenadila legendu Mančester junajteda Rija Ferdinanda koji nikako da se načudi ideji Tobdžija.

- On je neko ko nije napravio ništa u Realu, ali ga je potencijal koji je pokazao u Ajtrahtu učinio igračem o kom se drži visoko mišljenje. Ali, ne ide uvek sve po planu kad odete u veliki klub, tako da mu ne treba zameriti. Mislim da je on igrač koji može doneti nešto Arsenalu, ali ne verujem da Arsenalu treba igrač na toj poziciji - rekao je Ferdinand, pa nastavio:

- Njima trebaju štoperi, dajte Arsenalu štopere. Dođite, pitajte me i reći ću vam pravog štopera za Arsenal.. Potrebni su im štoperi koji brane, ali i koji znaju i da igraju.

- Igrao sam protiv ekipa Arsenala u kojima su bili igrači poput Sola Kempbela, Tonija Adamsa i Martina Kiona. To su ljudi koji su igrali odbranu, branili situaciju jedan na jedan.

Nastavio je Ferdinand u istom tonu.

- To danas ne vidim u Arsenalu. Imaju dobre igrače, ali ne možete da imate previše dobrih tehničara. Morate da imate miks... Pričajući o Joviću, počeo sam da razmišljam: "Zašto se Arsenal uopšte povezuje sa takvim igračima? Trebaju vam štoperi, trebalo je da ga tarže zadnjih deset godina, nisu još napravili pravi posao.

Podsetimo, osim Arsenala, za Jovića su zainteresovani Čelsi i Napoli.

Video: Luka održava kondiciju na biciklu, trudna Sofija na traci

(Telegraf.rs)