Samo Premijer i Čempionšip otporni na koronu: Još dve engleske lige spremne da proglase kraj sezone

Trećeligaši i četvrtoligaši iz mnogo razloga nemaju računicu da nastave sezonu

Foto: Guliver/ Catherine Ivill/Getty Images

Engleski klubovi najnižeg ranga, zaključno sa petom ligom, okončali su sezonu zbog pandemije korona virusa, a po svemu sudeći, sličan scenario se očekuje i sa četvrtoligašima i trećeligašima.

Iako je u startu Engleska fudbalska liga (EFL) ohrabrivala ligaše da nastave sezonu kada se za to steknu uslovi, većina klubova iz Lige 1 (treći rang) i Lige 2 (četvrti rang) ne dele isti entuzijazam, čak su i više pri stavu da ipak ne odigraju ostatak takmičenja, prenose engleski mediji.

O tome bi trebalo konačna odluka da se donese na video sastanku koji je planiran za narednu nedelju.

Tada će i definitivno biti poznato da li će Englezi na leto gledati samo Premijer ligu i Čempionšip, ili će im se pridružiti i trećeligaši i četvrtoligaši.

Ipak, prema navodima engleskih medija, gotovo je izvesno da se utakmice trećeg i četvrtog ranga takmičenja neće igrati, jer samo nekolicina klubova pokazuje želju da se nastavi sezona, dok ima i onih koji su spremni da idu na sud ukoliko budu naterani protiv svoje volje da igraju utakmice.

Osim zdravstvenog pitanja za sve aktere, nije zanemarljiv ni onaj finansijski, pošto bi svaki klub, prema proceni, organizacija mečeva u vanrednim okolnostima, dakle pribavljanje COVID - 19 testova, testiranje fudbalera i sudija, dezinfikovanje prostorija - koštala čak 700.000 funti ako se sezona nastavi!

(Telegraf.rs)