Pljuštali crveni kartoni, Nastasić opet poklekao, Subotić uzeo bod Majncu

Foto: Tanjug-AP

Fudbaleri Dizeldorfa pobedili su Šalke sa 2:1, dok je Union Berlin sa 1:1 remizirao protiv Majnca.

Augzburg i Paderborn odigrali su najdosadniju utakmicu programa Bundeslige za sredu, nije bilo pogodaka, što su ostale ekipe nadoknadile.

Dizeldorf je bio bolji od Šalkea preokretom, pošto je Mekeni dao gol u 53. minutu. Onda su "blickrig" napravili Henings i Karaman u 63. i 65. minutu, a u jednoj situaciji bolje je mogao da odreaguje i naš Matija Nastasić.

Na meču Hofenhajma i Kelna, bilo je 3:1 za domaćine, kojima je posao bio olakšan od 26. minuta, kada je Bornauv dobio crveni karton u taboru Jarčeva.

Dva gola Baumgartnera i jedan Cubera su rešili pitanje pobednika do 48. minuta, ali je Hubner pokvario utisak domaćinima, dobio je drugi žuti u 50. minutu.

Kajnc je potom smanjio na 3:1, a prokockani penal Uta za 3:2 je bio jasan znak da će ipak svi bodovi ostati na domaćem terenu.

Union Berlin je podelio plen sa Majncom sa 1:1, iam je imao igrača manje od 42. minuta zbog drugog žutog Andrihu, a Neven Subotić odigrao je ceo meč za domaćine.

Ipak, čini se da je najveći utisak pobeda Dizeldorfa, koji je povećao nadu u opstanak, a Šalke je produbio krizu jer je poslednju pobedu imao 4. februara. Od tada, Šalke je vezao devet mečeva bez pobede, od toga tri su remija..

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)