Neviđena goleada u Bundesu: Sedam golova za poluvreme, Borusija dala šest!

Dortmund u samom finišu "dodao gas" za demoliranje fenjeraša

Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda dominirali su na gostovanju u Paderbornu gde nisu naišli na jači otpor od rivala iz Severne Rajen Vestfalije, otud je i rezultat bio ubedljiv u korist gostiju - 6:1

Svi golovi viđeni su u drugom poluvremenu, jer su u prvom igrači gostiju bili indisponirani u šansama pred golom Paderborna. Promašivali su Gerero, Azar, velike prilike su to bile, ali nije došlo do panike u redovima gostiju, stvari su "legle" na svoje mesto vrlo brzo u drugom delu meča.

Foto: Tanjug/AP

Azar se iskupio za promašaje, pogodio je za 1:0 u 54. minutu, a sve psoel toga bila je rutina za tim Lusijena Favra. Šanse i golovi ređali su se kao na traci.

Na 2:0, samo tri minuta kasnije, povisio je Džejdon Sančo, i jedva je dočekao taj trenutak Englez kako bi ga obeležio dizanjem dresa ispod kojeg je imao majicu sa natpisom "pravda za Džordža Flojda".

Naravno, u pitanju je ubijeni tamnoputi građanin Mineapolisa, zbog čije smrti danima traju veliki neredi u američkim gradovima.

Sančo je postigao i treći gol za Borusiju, njime otklonio sve dileme oko pobednika pošto je Paderborn prethodno "zapretio" iz penala za 2:1.

U poslednjih desetak minuta, domaći tim je potpuno demoliran. Raštimovana odbrana Paderborna delovala je amaterski, a ofanziva Borusije nije popuštala, pa su se u listu strelaca redom upisivali Hakimi (85), Šmelcer (89) i na kraju za het-trik Sančo (91).

Borusija je ovom pobedom ublažila prednost Bajerna na tabeli, ponovo je distanca sedam bodova, dok za Paderborn odavno više nema nade da može izbeći najgori scenario.

Foto: Tanjug/AP

Bundesliga, 29. kolo

Borusija M. - Union Berlin 4:1 

(Nojhaus 17, Tiram 41, 59, Plea 81)

Paderborn - Dortmund 1:6

(Hunemejer 72 - Azar 54, Sančo 57, 74, 90+1, Šmelcer 80, Hakimi 85)

Odigrano u petak i subotu

Frajburg – Bajer Leverkuzen 0:1

(Haverc 54)

Herta – Augzburg 2:0

(Dilorosun 23, Pjontek 93)

Majnc - Hofenhajm 0:1

(Sebu 43)

Šalke - Verder 0:1

(Betankur 32)

Volfsburg - Ajntraht Frankfurt 1:2

(Mbabu 58 - Silva 27p, Kamada 85)

Bajern - Diseldorf 5:0

(Jorgensen 15.ag, Pavar 29, Levandovski 43, 50, Dejvis 53)

Ponedeljak

Lajpcig - Keln 20:30

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)