Borjan mi je dao loptu za penal, magla mi je bila pred očima: Zvezdin biser o debitantskom golu

Posle Zvezdine utakmice sa Radnikom, u tefteru svih novinara bilo je samo jedno ime i prezime

Foto: Printscreen/Arena Sport

Mladi Zvezdin krilni napadač Andrija Radulović pokazao je za jedno poluvreme da će crveno-beli moći i morati da računaju na njega u dolazećem periodu.

Ušao je kao zamena u drugom poluvremenu za Matea Garsiju na meču protiv Radnika iz Surdulice u meču 28. kola Superlige i da sve bude još bolje, debi je začinio golom u 85. minutu sa bele tačke.

- Teško da se može opisati kako se trenutno osećam. Jedno veliko iskustvo za mene. Srećan sam što sam uopšte i trenirao sa prvim timom. Ovo je moj najlepši dan u životu. Dobio sam šansu da debitujem i mislim da sam ovu priliku iskoristio na pravi način. Nisam mogao lepši debi da zamislim, prva utakmica i odmah gol na Marakani - rekao je Radulović za klupski sajt.

Sedamnaestogodišnjak je sa prvim timom odradio nekoliko treninga posle čega je trener Dejan Stanković rešio da ga "baci u vatru". Radulović to gleda kao privilegiju u klubu koji voli, a pored čoveka kog gleda kao legendu.

Radulović, koji je u prvom timu poneo na leđima nekadašnji broj Nemanje Radonjića (49), proslavio je debitantski gol sa saigračem iz omladinaca, golmanom Andrijom Katićem.

- Još u svlačionici smo se dogovorili da, ako dam gol, proslavimo to zajedno. Naravno, moja želja je bila da odem na sever. To je san svakog igrača koji trenira u Zvezdi. Katić me čekao iza gola, tako da smo zajedno proslavili moj pogodak. Kada sam postigao gol bio sam zbunjen, magla mi se stvorila pred očima, bio sam pun adrenalina i sreće - opisuje Radulović.

Video: Andrija Radulović pogodio na debiju za Zvezdu

A kao što ga je trener gurnuo u postavu u drugom poluvremenu, tako je kapiten Milan Borjan odlučio da baš on šutira jedanaesterac. Zvezda je u tom trenutku imala 2:1 i Radulović je imao priliku da sve reši.

- Nisam očekivao, ali kapiten je uzeo loptu i rekao da ja šutiram i zahvalan sam mu na tome. Svi su bili srećni zbog toga, bodrili su me pre penala, tako da smo još jednom pokazali da smo svi zajedno jedna velika porodica - tvrdi Radulović.

Andrija je pažnju na sebe skrenuo igrama u mlađim kategorijama Zvezde i Ligi šampiona za mlađe, pa ne skriva da je očekivao poziv prvog tima. Zvezda je pogotkom Veljka Simića u meču protiv Radnika overila pobedu 4:1, u rezultatski nebitnom meču jer je još ranije obezbedila titulu.

Video: Najbolji trenuci utakmice Crvena zvezda - Radnik Surdulica

(M.LJ)