Ko je Lalatovićev čovek od poverenja? Vodio ga u 6 klubova, a on mu je golom doneo prvi trofej

Stefan Đorđević bio je strelac odlučujućeg penala u seriji u finalu Kupa protiv Partizana.

"Idi tamo i donesi mi Kup": Lalatović i Đorđević Foto: MN Press

Stefan Đorđević fudbaler Vojvodine doneo je poslednjim penalom u seriji pehar Kupa Srbije svom klubu i treneru Nenadu Lalatoviću, kojem je ovo prvi trofej u trenerskoj karijeri.

Vojvodina i Partizan su odigrali nerešeno u finalu 2:2, a posle produžetaka ostao je isti rezultat, pa se krenulo u penal seriju. Partizan je bio neuspešniji jer su Vitas i Zdjelar promašili svoje šuteve, a onda je Đorđevič stavio tačku na osvajanje Kupa.

Međutim, malo ko zna da je Đorđević izgleda igrač u koga Lalaović dosta veruje jer ga je vodio u čak nekoliko klubova u Srbiji počev od Proletera, Voždovca, Borca iz Čačka, Crvenoj zvezdi,  Radničkom iz Niša i Vojvodini.

- Ja sam bukvalno rastao sa njim, jer smo prvi put sarađivali kada sam imao 18 godina, u Proleteru, a njemu je, nakon Srema iz Sremske Mitrovice, to bio drugi klub u trenerskoj karijeri.

-Кada je prošli put bio u Vojvodini i kasnije u Čukaričkom, ja sam tada bio u Italiji, ali sam praktično u svakom drugom klubu bio sa njim. Jako mi se sviđa njegov način rada, jer igra moderan, napadački fudbal, sa visokim presingom.

Stefan Đorđević na meču sa Čukaričkim Foto: MN Press

- Jednostavno, kod njega morate biti jako spremni i istrenirani da biste ispunili njegove zahteve. On je čovek koji mnogo traži, ali i mnogo daje. Ja sam vaspitan tako da uvek prvo gledam kakav je ko kao osoba, a on je stvarno dobar čovek, koji će svakome izaći u susret i gledati kako da mu pomogne.

- Ovde sam došao da pokušamo da osvojimo taj trofej u Кupu i mislim da bi i njemu to bila kruna dosadašnjeg rada. On je do sada dva puta stizao do polufinala, prošli put zajedno sa mnom u Nišu, gde smo napravili istorijski uspeh, a sa njim i inače skoro uvek bio u vrhu.

- Sa Borcem iz Čačka, Radničkim, on je bio i sa Vojvodinom, Čukaričkim… Bukvalno, kad god sam sa njim radio u Srbiji, nije mi se desilo da sam ispod drugog ili trećeg mesta. To opet pokazuje jednu dobru naviku borbe za vrh - rekao je pre nekoliko dana  Đorđević.

Video: Lalatović odgovorio Grobarima: Reakcije neprimerene, ali i ja trpim uvrede

(Telegraf.rs)