Odobrena nova pomoć savezima: FSS od FIFA dobija još 1.5 miliona dolara

Važna vest za sve Saveze

Foto: MN Press

Svetska fudbalska organizacija (FIFA) nastavlja da pomaže fudbalskim federacijama, svojim članicama, pa je tako aktivirala treću fazu finansijske podrške Savezima u visini od 1.5 miliona dolara.

Prema navodima na zvaničnom sajtu FIFA, milion dolara dobiđe svaka od 211 fudbalskih organizacija na svetu, to je suma koju je svaka federacija u obavezi da upotrebi za finansijsku konsolidaciju od posledica korona virusa, dok ostatak te svote ide za pomoć ženskom fudbalu.

Pomoć od FIFA nacionalnim savezima biće uplaćena do januara naredne godine.

- Plan za olakšanje je sjajan primer fudbalske solidarnosti i obaveze u delikatnom i jedinstvenom trenutku u kojem se svet nalazi - kaže se u FIFA saopštenju, potpisanom od strane predsednika organizacije Đanija Infantina.

- Želeo bih da zahvalim kolegama iz FIFA Veća koji su odobrili odluku da se naša inicijativa i plan ostvare i pomogne se svim članovima naše organizacije - dodao je Infantino.

FIFA je obavestila sve fudbalske saveze i to da mogu aplicirati i za pozajmicu, koja sme iznositi najviše 35 procenata od godišnje dobiti određenog Saveza.

Najmanji iznos za koji može da se palicira je 500.000 dolara, a najveći 5 miliona.

(Telegraf.rs)