Šta treba da se desi da Zvezda bude nosilac 3. kolu? Čeka se kiks Dinama iz Zagreba, Ludogoreca...

Ukoliko na jednom od ovih 5 mečeva dođe do iznenađenja, crveno-beli će biti među povlašćenima na žrebu 30. avgusta

Foto: MN Press

Crvena zvezda je saznala imena rivala u 1. i 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i ukoliko eliminiše Evropu sa Gibraltara, u 2. kolu će gostovati protiv pobednika duela Dinamo Tbilisi - Tirana.

Pošto se igra samo jedan meč, izabranicima Dejana Stankovića je neophodan maksimalno ozbiljan pristup, i ukoliko ga zadrže, svakako su favoriti protiv pomenutih rivala.

Crveno-beli svakako imaju veće ambicije i već gledaju ka daljim rundama takmičenja, a pošto su trenutno prvi ispod crte, nadaju se potencijalnim iznenađenjima i ispadanjime nekoliko favorita koji imaju bolji koeficijent od Zvezde.

To su Seltik, Dinamo Zagreb, Astana, Ludogorec i Jang Bojs. Niko od njih neće imati lak zadatak, a neko će morati i na gostovanje, poput Dinama iz Zagreba, koji ide na megdan šampionu Rumunije Klužu, ili Ludogoreca koji prvo treba da eliminiše Budućnost u Podgorici, pa onda danski Mitjiland.

Ispadanje samo jedne od ovih ekipa, omogućilo bi Zvezdi da bude nosilac u 3. kolu kvalifikacija.

Zato će ovi parovi biti posebno interesantni navijačima Zvezde u 2. kolu:

Florijana/Kluž vs Dinamo Zagreb

Jang Bojs/KI vs Slovan Bratislava

Seltik/Rejkjavik vs Ferencvaroš/Đurgarden

Budućnost/Ludogorec vs Mitjiland

Dinamo Brest/Astana vs Konah Ki/Sarajevo

Dakle, ukoliko na nekim od ovih mečeva bude iznenađenja i dođe do ispadanja Dinama, Jang Bojsa, Seltika, Ludogoreca ili Astane, Zvezda će na žrebu 30. avgusta biti nosilac i imaće lakše potencijalne rivale u 3. kolu.

Pobeda u 3. kolu značila bi i obezbeđeno mesto u grupnoj fazi Lige Evrope i ozbiljan priliv novca, tako da je jasno zbog čega će crveno-beli svim srcem navijati za iznenađenje i ispadanje neke od bolje rangiranih ekipa.

(Telegraf.rs)