Ovo niste videli na TV-u: Bugarski stajlinzi, 1 čovek na severu i gest Borjana za golmana Evrope

Bilo je zanimljivo na Marakani, iako se igralo bez publike

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Nikola Tomić

Fudbaleri Crvene zvezde protiv Evrope su odigrali prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona, koji je okončan sa 5:0.

Zvezda se plasirala u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, čeka Tiranu ili Dinamo Tbilisi, a sve je proteklo u prijateljskom tonu.

Gibraltarski tim je otišao srećniji za veliko iskustvo igranja na našem najvećem stadionu, iako je nedostajal publika prilično.

Dvojica igrača biće bogatiji i za poklone Milana Borjana, a utisak su ostavile i bugarske sudije.

Ne samo greškom kod prvog gola, nego i izgledom.

Egzotični bugarski stajlinzi sudija

"Brza" zurka bugarskog arbitra Foto: MN Press

Poseban utisak ostavili su stajlingom bugarski arbitri, glavni sudija Volen Činkov naročito zbog "opasne" frizure, u maniru brojnih fudbalera koji vole da eksperimentišu sa imidžom. Obično sudije ne vole da idu u ovakve ekstreme jer žele da izgledom uspostave autoritet, ali je Činkov očigledno drugačijeg pristupa.

Foto: Nikola Tomić

Pored njega, jedan od dvojice mahača iz tandema Ivo Kolev - Dimitar Dimitrov, koji je oštetio Evropu zbog prvog gola koji je postignut iz ofsajda, očigledno voli da neguje dugu bradu.

Samo jedan čovek na severu

Nemaju evropske utakmice pravi šmek bez publike, a bilo je upečatljivo što na severnoj tribini sedi samo jedan momak u opremi crveno-belih.

Čak ni njemu nije bilo spektakularno zanimljivo da prati meč u ovakvom ambijentu, moraće još mnogo da se pričeka da se stvori prava situacija za pune tribine.

Foto: Nikola Tomić

Isto je viđeno i na ostalim tribinama, po jedna osoba je sedela na istoku i jugu, na zapadnoj strani su igrači bili "raštrkani" između sedišta.

Gibraltarske rezerve odustale od treninga u poluvremenu

Uobičajeno je da rezervni igrači obe ekipe iskoriste poluvreme da osete loptu, šutiraju na gol ili se kroz dodavanja eventualno spreme za minutažu.

Samo su igrači Zvezde trenirali u poluvremenu Foto: Telegraf.rs

Igrači Evrope su od ovog odustali, nisu bili raspoloženi i povukli su se u svlačionicu, dok su Zvezdine rezerve trenirale čitavih 15 minuta.

Zbog epiloga 1. poluvremena, brzo su odustali, tek su početak 2. dela igre iskoristili za lagano istrčavanje na atletskoj stazi.

Vatromet iza Marakane

U toku utakmice, na Banjici se mogao uočiti vatromet, koji se prilično jako čuo i na samom stadionu.

Verovatno nije imao nikakve veze sa samom utakmicom, ali je aktere na kratko podsetio na ambijent na kakav su navikli kada se igra na Marakani.

Video: Vatromet iza Marakane tokom meča Zvezda - Evropa

Borjan poklonio dres i rukavice igračima Evrope

Milan Borjan bio je glavna zvezda meča, sudeći po reakcijama igrača Evrope posle duela. Tri gola dao je Ben, dva Ivanić, ali su igrači gibraltarske ekipe posebno poštovanje ukazali golmanu crveno-belih.

Kolega Munjoz želeo je da razmeni dres, ali je ostalo na rukavicama. Borjan mu je uputio izvinjenje jer je dres već obećao njegovom saigraču. Uz nešto duži kolegijalni razgovor sa čuvarem mreže Evrope, Borjan je potom poklonio i dres, ispunivši obećanje.

Zato i ne čudi što je Evropa generalno sa lepim utiscima otišla sa Marakane, iako je morala da se suoči sa goleadom.

Video: Borjan oduševio dvojicu igrača Evrope poklonima

(Telegraf.rs)