Tumbaković servira iznenađenje na spisku reprezentativaca: Pavlović i Vlahović "debituju" za Orlove

Ljubiša Tumbaković će u četvrtak ujutru saopštiti novi spisak reprezentativaca, a kako ekskluzivno saznajemo, na njemu će biti i dvojice debitanata

Foto: Marko Jovanović, MN Press

Selektor reprezentacijije Srbije, Ljubiša Tumbaković, saopštiće u četvrtak spisak reprezentativaca na koje računa za start Lige nacija u kojoj će se Orlovi odmeriti protiv Rusije i Turske.

Srbija će gostovati u Rusiji 3. septembra, a tri dana kasnije dočekaće Tursku, a kako Telegraf saznaje, očekuje se da na spisku selektora budu i neka nova imena, koja do sada nisu debitovala za A reprezentaciju.

To će biti deca Partizana, Strahinja Pavlović i Dušan Vlahović, koji su imali odlične prethodne sezone. Pavlović je bio stub odbrane Partizana, a ovog leta se preselio u Monako u transferu vrednom 10+3 miliona evra.

Logična nagrada trebalo bi da stigne u vidu poziva za nacionalni tim.

Slična situacije je i sa Dušanom Vlahovićem, koji je imao solidnu sezonu u Seriji A. Bio je standardan u napadu Fiorentine, za koju je odigrao ukupno 34 utakmice u svim takmičenjima i postigao 8 golova i dve asistencije.

I Pavlović i Vlahović su prehhodno igrali u mlađim kategorijama reprezentacije. Pavlović je prošao sve uzraste, dok je Vlahović igrao 11 mečeva za omladinsku i jedan za mladu reprezentaciju.

Obojici će poziv u reprezentaciju doći kao kruna karijere i nagrada za dobre sezone koje su imali. Videćemo i da li će posle prvih poziva dobiti i priliku da debituju za nacionalni tim.

Tumbaković će se u četvrtak obratiti i medijima od 13 časova gde će odgovarati na pitanja novinara koja će zbog pandemije korona virusa biti postavljena onlajn, i gde će obrazložiti i spisak igrača na koje računa.

Dueli protiv Rusije i Turske u okviru Lige Nacija trebalo bi Tumbakoviću da posluže kao priprema za baraž protiv Norveške, koji je na programu 8. oktobra. Ukoliko Srbija pobedi Norvežane na gostovanju, dočekaće u finalu Baraža za Evropsko prvenstvo pobednika meča Škotska - Izrael.

Video: Od odlaska na treninge biciklom do fudbalera od 13 miliona evra: Fudbalski počeci Pavlovića

(Telegraf.rs)