Gotovo! Miletić raskinuo ugovor s Partizanom, odlazi u Al Raed

Štoper je potpisao trogodišnji ugovor sa klubom iz Saudijske Arabije, koji sa klupe predvodi Benik Hasi

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Marko Jovanović

Najavili smo minulog četvrtka da samo još korak deli Nemanju Miletića od prelaska u Al Raed iz Saudijske Arabije i taj korak, koji se ticao ličnih uslova fudbalera, danas je načinjen. Defanzivac Partizana je utanačio i poslednji detalj trogodišnjeg ugovora, ali i stavio tačku na saradnju sa crno-belima, pa će za sedam dana otputovati u Aziju na lekarske preglede i zvanično predstavljanje u novom klubu.

Svemu je prethodio dogovor Partizana i Al Raeda, koji je utanačen još prošle sedmice, a po kome će crno-beli na ime obeštećenja za Miletića inkasirati oko 500.000 evra. Isprva je i ta stavka bila mala tačka spoticanja, jer su Arapi nudili pomenutu cifru, ali u dolarima, što klub iz Humske nije želeo da prihvati.

Prošlo je nekoliko dana, dve strane su su se nekako sporazumele, te je ostalo da i Miletić potpiše svoju “hartiju”, koja mu garantuje veoma dobru zaradu u naredne tri sezone. Posle nekoliko razmenjenih faksova, fudbaler i Al Raed su takođe postigli sporazum, pa je preostao i poslednji korak.

Miletić je danas raskinuo ugovor sa Partizanom, sa kojim je nedavno produžio saradnju takođe na tri godine, ali su i klub iz Humske i fudbaler procenili da je u ovom trenutku najbolje da svako krene na svoju stranu.

Miletić je proveo tri godine u Partizanu i u tom periodu je odigrao 141 zvanični meč za crno-bele u svim takmičenjima, postigao devet golova (osam asistencija), od kojih je svakako najvažniji onaj u u plej-ofu za Ligu Evrope, minulog leta protiv Moldea. Za timom iz Humske je osvojio dva trofeja u Kupu i dva puta je igrao grupnu fazu evropskih takmičenja.

Video: Grobari su skandirali Ćelavi, ćelavi a onda je došao Miletić i krenula je ludnica

(Z. Ivković)