Alkoholni sprej za kovid blokirao autobus fudbalera, morali su taksijem na meč

Toliko su igrači Oksforda naprskali spreja za dezinfekciju da je sistem autobusa koji reaguje na alkohoh blokirao pokretanje

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Fudbaleri Oksforda doživeli su bizaran slučaj tokom odlaska na meč protiv Akringtona u Lankeširu u engleskoj ligi 1 (treći nivo takmčenja od Premijer lige)

Kao deo predostrožnosti protiv korona virusa, igrači su u autobusu koji je trebalo da krene u Lenkešir na utakmicu, koristili sprej na bazi alkohola za dezinfekciju ruku.

Međutim, bilo ih je mnogo u autobusu i mnogo sprejeve a ta količina alkohola u vazduhu pokrenuls je alkotest, koji je vozač koristio kao sigurnosnu meru u autobusu. Zbog prevelike količne alkohola alkotest je automatski pogasio svu elektroniku u vozilu koje nije moglo da se pokrene. Ekipa ostala na cedilu u njihovom hotelu na pola sata vožnje od Accrington Stanlei-a.

Igrači su potom morali taksijima da idu na utakmicu.

Glavni trener Karl Robinson rekao je:

- Mnogi klubovi na našem nivou ne drže propise Covida kako treba, ponegde su daleko od njega.  Potrošili smo mnogo novca kako bismo bili sigurni da su naši igrači sigurni i sve što uz to ide.

- Problem je u tome što je na mašinu za  klimu uticao alkoholni rastvor, što je značilo kada je on (vozač) uključio klimu ona je blokirala ceo sistem.

- Morali smo da koristimo lične automobile i taksije da dođemo na meč - dodao je Robinson.

Video: Koriste koronu da se opijaju: Klinci se oblače kao starci da bi kupili alkohol