Zvanično: Marković pojačao odbranu Partizana

Mladi fudbaler pojačao konkurenciju u poslednjoj liniji i rešio problem bonusa

Foto: Partizan.rs

Taman su se navijači Partizana u subotnjem poslepodnevu oporavili od pozitivnog šoka usled angažovanja Miloša Jojića, iz Humske se odjeknula još jedna vest – vraća se i Svetozar Marković!

Istina – oročeno, na jednogodišnju pozajmicu, ali je angažovanjem defanzivca, koji je danas i zvanično zadužio crno-beli dres, ispunjena i poslednja želja struke, koja je time rešila nekoliko problema.

Pre svega u vezi sa bonusom u poslednjoj liniji tima, koja će treneru Aleksandru Stanojeviću rotaciju u poslednjoj liniji tima, mogućnost kombinovanja sistema u igri, ali i povratak iskusnijeg čuvara mreže među stative, bio to Vladimir Stojković ili Nemanja Stevanović.

Foto: Partizan.rs
Foto: Partizan.rs

U ovom poslu podjednakim snagama su “gurali” i klub iz Humske i sam Marković, jer Olimpijakos nipošto nije želeo da ponovo pošalje fudbalera u srpski fudnal, smatrajući (gle čuda) da u tom okruženju ne može da napreduje.

Velikan sa Pireja je želeo Markovića da drži “na oku”, da ga pošalje na novu pozajmicu u Grčkoj (prošla sezona u AEL Larisi), ali je Marković bio izričit: samo u Partizan. Crno-belima je to značajno olakšavalo pregovaračke pozicije, ali su ipak morali da se naoružaju strpljenjem i sačekaju da gazda Marinakis ustane “na desnu nogu”.

Foto: Marko Jovanović

Krajem radne sedmice situacija nije bila obećevajuća, iako je Marković raskinuo ugovor sa Larisom (u petak), ali je u subotu ujutru, kada je prelazni rok već počeo da “curi”, situacija počela da poprima drugačije obrise.

U nekoliko sati tvrdokorni stav - “ne može u Srbiju” - promenio se iz korena i Marković se posle samo godinu dana vratio u svoj klub, gde će sigurno dobiti prostora da igra.

Marković je dete Partizana, pošto je prošao sve mlađe selekcije u “Zemunelu”, a od jula 2017. godine je prekomandovan u prvi tim. Posle dve godine, u kojima su ga najviše povrede omele da pokaže sav svoj potencijal. prodat je Olimpijakosu prošlog leta.

U Grčkoj je potpisao petogodišnji ugovor, klub iz Pireja je njega isplatio obeštećenje od 1.500.000 evra, plus 10 odsto od dalje prodaje. Ipak, štoper se nije snašao u jakoj konkurenciji, pa je pozajmljen Larisi, u kojoj je upisao 13 mečeva, no, odlučio je da napusti pomenuti klub i pokuša u Humskoj sve iznova...

Video: Svetozar Marković sa suzama komentariše meč Bešiktaš - Partizan