Baebek stigao u Beograd: Bivši kapiten Zvezde doveo najveće pojačanje Partizana

Fudbeler doputovao iz Pariza u društvu agenta Milana Biševca, a u sredu će biti i zvanično predstavljen u Humskoj

Foto: Telegraf

Dan posle potpisivanja ugovora, koje je obavljeno “na daljinu”, poslednje i najzvučnije pojačanje Partizana u letnjem ptelaznom roku – Žan Kristof Baebek (27) stigao je u Beograd letom iz Pariza, a već sutra biće i zvanično promovisan medijima i javnosti na stadionu u Humskoj (13.00 časova).

Interesantno je da je francuski internacionalac, bivši fudbaler Pari Sen Žermena, stigao je u Srbiju u društvu bivšeg kapitena Crvene zvezde – Milana Biševca, sa kojim je u sezoni 2011/2012 delio svlačionicu pariskih “svetaca”.

Foto: Telegraf

Upravo je Biševac, koji se posle igračke karijere otisnuo u menadžerske vode, u velikoj meri posredovanjem pomogao crno-belima da angažuju Baebeka, jer igrača sa takvim CV, i pored velikih napora čelnika Partizana, teško je navesti da uopšte razmišlja, a kamoli da dođe na Balkan, ukoliko nema neko da mu makar “šapne” neku lepu reč.

Milan Biševac (prvi s leva) na večeri sa čelnicima Partizana i novim pojačanjem Baebekom Foto:Telegraf

Ovako, udruženim snagama, upornošću Uprave crno-belih, koja je nekoliko dana “opsedala” Francuza i savetovanjem bivšeg saigrača, Baebek je na kraju “slomljen” i prihvatio je poziv Partizana.

Video: Reakcija Stanojevića na kraju meča sve govori o igri Partizana u Milanovcu

Napadač je u nedelju popodne prošao i lekarske preglede u prestonici Francuske, a večeršnjim časovima je putem faksa potpisao ugovor na tri godine sa klubom iz Humske.

Podsetimo, Baebek je prošao kompletnu školu Pari Sen Žermena, gde je prvo nastupao za B ekipu, a potom je 2011. godine postao i prvotimac francuskog velikana.

Ipak, u žestokoj konkurenciji među “Svecima”, iako je bio standardni reprezentativac svih mlađih selekcija Francuske, nije uspevao da se izbori za minutažu, pa je prosleđivan na pozajmice u Troa, Valensijen, Sent Etjen, Peskaru i na posletku Utreht, gde je i zvanično prešao 2018. godine.

U Holandiji se zadržao dve sezone, kuburio sa povredom, ali je i u tim okolnostima igrao sasvim dobro. Od 1. jula je postao slobodan igrač na tržištu i Partizan se upustio u trku da ga angažuje, uspevši u tome poslednjeg dana prelaznog roka.

Pored klupskih uspeha, osvajanja titulu prvaka Francuske sa Pari Sen Žermenom, Liga i Superkupa (pet puta), Baebek ima i veoma zapaženu karijeru u francuskim mlađim selekcijama, koja je kulminirala titulom prvaka sveta iz 2013. godine (U-20).

Video: Jojić: Došao sam kako bismo vratili Partizan tamo gde mu je mesto