Grobari iskopali čudnu reakciju sudije na derbiju: Zašto je Simović poskočio kod šanse Falćinelija?

Još jedan detalj sa derbija zavredeo pažnju

Eho minulog derbija odjekuje i dva dana kasnije.

Strasti se polako smiruju posle burnih i ružnih scena koje su postale sada već uobičajeni "dekor" najvažnije utakmice srpskog fudbala, ali se još jedan detalj, koji je isprva mnogima promakao, odjednom našao u žiži, i to navijača Partizana.

U centralnoj ulozi je glavni sudija Novak Simović i njegova neobična reakcija pred sam kraj poluvremena, kod najveće šanse Zvezde za izjednačenje.

Simović je u toj situaciji poskočio na vrhuncu uzbuđenja, gotovo u istom momentu kada je Falčineli zahvatio loptu glavom i poslao je tik pored stative - otud su se mnogi zapitali šta je pobudlo takvu reakciju glavnog arbitra?

Naravno, po inerciji su navijači Partizana odmah presudili: sudija Simović je poskočio od uzbuđenja jer se poradovao golu Zvezde. Nema dileme, tvrde partizanovci, Simović je uhvaćen "na delu" jer nije umeo da obuzda emocije kad je gol Zvezde bio "na vidiku".

Kad nije mogao Italijan i ostali napadači gostiju da probiju odbranu Partizana, "to je uradio" upravo Simović, dosudivši penal - čime je "potvrdio", opet po teoriji crno-belih, naklonost ka šampionu.

I mada ih ponovljeni snimak sporne situacije pred golom demantuje, jer je penal "čist kao suza", navijači Partizana su ubeđeni, baš zbog gorepomenute reakcije Simovića i njegovog poskakivanja, da ni ovog puta u derbiju "nisu bila čista posla".

(Telegraf.rs)