"Zabranili mi da igram, lojalnost se više ne ceni": Emotivna poruka Mesuta Ozila navijačima Arsenala

Najplaćeniji fudbaler u Engleskoj otvorio dušu

printscreen: YouTube/RafaStudios

Najplaćeniji fudbaler Arsenala i jedan od rekordera u Premijer ligi Mesut Ozil oglasio se posle odluke kluba da ga ne prijavi među 25 fudbalera za Premijer ligi.

To znači da nekadašnjeg reprezentativca Nemačke nećemo gledati na terenu u nastavku sezone.

- Za mene je ovo teška poruka koju treba da napišem svim navijačima Arsenala za koje sam igrao prethodnih godina. Veoma sa razočaran činjenicom da nisam registrovan za takmičenje u Premijer ligi.

- Pre potpisa novog ugovora 2018, godine, pokazao sam lojalnost i privrženost klubu koji volim. Arsenalu. Zato me sada jako rastužilo što mi nije vraćeno istom merom. Koliko vidim, lojalnost je retka stvar u današnjim vremenima. Stalno sam pokušavao da ostanem pozitivan i iz nedelje u nedelju se nadao da ću možda dobiti šansu da se vratim u tim. Zato sam ćutao do sada.

- Pre pauze zbog korona virusa, bio sam zaista presrećan razvojem situacije sa novim trenerom Mikelom Ratetom. Bili smo na dobrom putu, a mislim i da su moje igre bile na dobrom nivou.

- Ali stvari su se promenile. Opet. I više mi nije dozvoiljeno da igram fudbal za Arsenal. Šta više da kažem? London i dalje osećam kao svoju kuću, i dalje imam mnogo dobrih prijatelja u ekipi, i dalje osećam snažnu vezu sa navijačima. Šta god dalje da se desi, boriću se da dobijem šansu i neću dopustiti da se moja osma sezona u Arsenalu završi ovako.

- Obećavam vam da ova teška odluka neće promeniti ništa u mom načinu razmišljanja. Nastaviću da treniram najbolje što mogu i kada god mogu ću da dignem glas protiv neljudskosti i nepravde - poručio je Ozil.

Iskusni vezista je ovog leta imao ponude saudijskog Al Nasra, američkog Inter Majamija, turskih Bašakšehira i Fenerbahčea, ali niko nije mogao da mu ponudi platu koju ima u Arsenalu. Aktuelni ugovor mu ističe na kraju sezone 2020/21.

Video: Navijači Zvezde došli ispred hotela i pevali

(Telegraf.rs)40