Pikford je "zreo" za MMA: Pre tri nedelje završio sezonu Van Dajku, sad kolenom napucao Megvajera

Pikford ima "pik" na štopere protivničkih ekipa

Foto: Printscreen Reddit

Golman Evertona Džordan Pikford opet se izvukao bez ikakve sankcije nakon što je u utakmici sa Mančester junajtedom kolenom u stomak napucao štopera "Đavola" Harija Megvajera.

Igrao se šezdeseti minut kada je Junajted izvodio slobodan udarac. Centaršut pred gol išao je na Skota MekTominija, a Pikford je uhvatio, a onda i ispustio loptu. Do nje ja došao Megvajer, koji se okretao da je šutne u gol.

U tom trenutku, Pikford je zamahnuo kao da je ispuca, ali je umesto toga šutnuo Megvajera. Odmah je krenuo da se pravda glavnom arbitru Polu Tirniju i opet se izvukao za strašan start.

Istini za volju, ispostavilo se da nije ni izbliza strašan kao onaj kojim je uništio sezonu Virdžilu Van Dajku (17. oktobar) i uleteo mu "makazice" sa obe noge u koleno, kada se Van Dajk našao u prilici za gol.

Iako je Holanđanin bio u ofsajdu u tom trenutku, ovakav start je makar naknadno morao da se sankcioniše, ali je u tom trenutku Pikford prošao i bez isključenja i bez kartona.

Foto: Tanjug/AP

Kasnije je morao da unajmi čak i specijalce da ga čuvaju zbog povrede štopera i jednog od najboljih igrača Liverpula kome je mogao da završi karijeru "mesarskim" startom. Posle šuta Megvajera, postaje teže poverovati da se ovakve stvari dešavaju slučajno.

Inače, Mančester junajted je pobedio na Gudisonu sa 3:1 golovima Bruna Fernandeša u 25. i 32. minutu, a onda i pogotkom Edinsona Kavanija u petom minutu nadoknade. Jedini gol za Everton bio je vodeći u 19. minutu kada je precizan bio Bernard.

Video: Koškanje fudbalera Zlatibora i Pazara čim je sudija odsvirao kraj

(Telegraf.rs)