Škoti puni samopouzdanja stižu u Beograd, pominjali su i fudbalske Bogove pred meč sa Srbijom

Selektor Klark i kapiten Robertson se obratili naciji

Foto: Guliver/Ian MacNicol/Getty Images

Fudbalska reprezentacija Škotske očigledno puna samošpouzdanja stiže na megdan Srbiji u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo!

Takav se barem stiče utisak posle izjava selektora Stiva Klarka i kapitena Endija Robertsona koji su se naciji obratili pre puta u Beograd.

Podsetimo, Srbija i Škostka svoj meč za odlazak na EP igraju u četvrtak veče (20.45 minuta), a gosti traže svoji prvi odlazak na neko veliko takmičenje posle 22 godine.

- Kada idete na svaku utakmicu, kažete igračima da bi trebalo da daju sve od sebe. Ali, kada je ovaj meč u pitanju, koji ima ogroman značaj, ne morate igračima ništa da kažete. Njima je sve jasno. Svesni su da kod ovakvih utakmica ako odu sa terena, a da nisu dali sve od sebe, nikada neće preboleti tu noć - rekao je Klark i dodao:

- Izađeš na teren, daš sve od sebe, učiniš sve što možeš i tek tada možeš da se nadaš da će ti fudbalski Bogovi podariti malo sreće, da će ti se nasmešiti i da ćeš tako doći do rezultata koji želiš.

Kapiten Robertson, inače levi bek Liverpula, smatra da će Škoti ići na EP ako ponove prethodne partije.

- Izaći ćemo na teren i borićemo se 90 ili 120 minuta i bitno je da ostavimo sve od sebe, da nemamo za čim da žalimo na kraju, šta god da bude. Da možemo da kažemo: "OK, učinili smo sve što smo mogli." Verujemo da ako to uradimo, biće dovoljno da pobedimo. Ako ne bude, pomirićemo se s tim. Sve ide u pozitivnom smeru uoči utakmice, te smatramo da ako ponovimo igre kao iz prethodnih nekoliko meseci, biće nam dovoljno da dobijemo meč.

(Telegraf.rs)