Liga šampiona: Veliki bod Marka Nikolića u Madridu, Atalanta "tukla" Liverpul na Enfildu!

Drugi put zaredom srpski trener ostao neporažen u duelu sa "Jorgandžijama", Lokomotiva ostala u igri za prolaz u osminu finala

Foto: Tanjug/Ap

Najjače evropsko fudbalsko takmičenje nastavilo se u sredu mečevima 4. kola u grupama od A, B, C i D, uz još jedan veliki rezultat srpskog trenera Marka Nikolića, čija je Lokomotiva, još jednom ostala neporažena protiv favorizovanog Atletiko Madrida.

Ruski tim je odigrao bez golova u prestonici Španije.

U duelu dva tima odigranom početkom novembra bilo je 1:1, "Lokosi" imaju i egal sa Red Bulom (2:2), i poraz od Bajerna (2:1), pa su i dalje "u igri" za prolaz dalje u zaista paklenoj konkurenciji Grupe A.

Iako Nikoliću ne "cvetaju ruže" u ruskom prvenstvu, tek je osmi, u Ligi šampiona je to već druga priča, mada srpski trener još uvek čeka na pobedu - posle čeiri kola ima uučinak o-3-1.

Foto: Tanjug/Ap

U narednoj rundi je prava prilika za tako nešto, u Moskvu stiže Salcburg koji je izgubio sve šanse za prolaz dalje, a s obzirom na to da Atletiko igra sa Bajernom, biće to lepa prilika da ruski tim eventualnom pobedom potpuno "zakuva" borbu za drugo mesto.

Pobebom nad Red Bulom u sredu uveče 3:1, četvrtom u četiri utakmice, šampion Evrope Bajern je već obezbedio plasman u osminu finala.

Iznenađenje večeri, možda i čitavog kola, priredila je nepredvidiva Atalanta pobedom nad Liverpulom na "Enfildu" rezultatom 2:0 - timom od kojeg je početkom meseca poražena 5:0!

Očito je i taj rezultat opustio igrače Jirgena Klopa, zaboravili su da je tim iz Bergama kadar da pobedi bukvalno svaki tim na svetu kad imaju dan, a danas je to bilo tako, gosti su preko preporođenog Iličića i Gosensa matirali "Redse", bodovno se poravnali sa Ajaksom, i poslali poruku da će se i te kako pitati za sam poredak u vrhu.

U isto vreme, "Kopljanici" su imali lagan posao sa autsajderom grupe Mitjilandom, slavili su 3:1, uz dve asistencije srpskog reprezentativca Dušana Tadića. Lep gol postigao je još jedan biser Ajaksove škole, 18-godišnji Rajan Gravenberh, (možete ga videti u blogu uživo, ispod), za 1:0, posle čega jeusledio poptuni potop Danaca.

TOK UTAKMICA

81. minut - Gol u Amsterdamu, prvi za goste iz Danske - Mabil je pogodio za Mitjiland iz penala.

80. minut - Još destak minuta do kraja, Marko Nikolić i dalje odoleva u Madridu, nejgova Lokomotiva ima aktivan rezultat (0:0) protiv Atletika.

73. minut - Još dva gola večeras... Red Bul, sa igračem manje, daje gol Bajernu preko Beriše, a Porto, golom Serhia Oliveire iz penala, dolazi do velikih 2:0 u gostima sa Marseljom.

68. minut - Bajern je stavio tačku, Sane je pogodio za 3:0 protiv Salcbura. Gosti imaju i igrača manje.

Foto: Tanjug/AP

66. minut - Ajaks rutinira Mitjiland, sad je 3:0...

64. minut - Atalanta - Liverpul 0:2! Idu gosti po veliku pobedu, Gosens je pogodio na asistenciju Hatebora. Resi u nokdaunu!

60. minut - Poveo je Real 2:0 protiv Intera, zasluženo, jer je pokazao mnogo više večeras - strelac je Rodrigo na divnu asistenciju Vaskeza. U Liverpulu, istovremeno, malo iznenađenje, pošto je Atalanta povela protiv Redsa, i to preko Iličića.

52. minut - Bajern stiže do 2:0, Koman je strelac, mada je imao "pomoć" igrača Red Bula koga je lopta zakačila na putu ka mreži, promenila pravac, i prevarila golmana.

49. minut - Ajaks ekspresno duplira prednost - još jedna asistencija Tadića. Strelac je bio Nusar Mazraui.

47. minut - GOL, Ajaks je poveo majstorijom 18-godišnjeg Rajana Gravenberha. Fantastično je ovaj tinejdžer pogodio dalji gornji ugao sa ivice kaznenog prostora, pošto ga je Tadić prethodno proigrao.

POLUVREME

43. minut - Gde je prvi, tu je i drugi. Gol je i u Minhenu gde Bajern vodi protiv Salcburga 1:0 - strelac je Robert Levandovski.

42. minut - Konačno, prvi gol iz igre večeras postigli su igrači Porta, protiv Marselja. Strelac je Zaidu Sanusi.

38. minut - Neverovatno - nema golova iz igre na večerašnjim utakmicama! Samo je Azar pogodio iz penala.

33. minut - CRVENI KARTON! Vidal ide napolje zbog prigovora, dvaput je u nekoliko sekundi burno prigovorio sudiji Tejloru, drugi put je bio vrlo navalentan (uneo mu se u lice), pa mu je glavni sudija pokazao drugi žuti karton u samo desetak sekundi. Čileanac nije mogao da se pomiri sa činjenicom da Tejlor nije Interu dodelio penal posle prekršaja Varana upravo nad njim - čini se da je bio u pravu Vidal, jer ga je Francuz  dokačio u trenutku kada je ovaj krenuo da šutne loptu.

Foto: Tanjug/Ap

30. minut - Precizna, efektna akcija Reala, igrači Intera su samo gledali kako igrači u belim dresovima kombinuju, pa je na kraju Handanović morao da spašava situaciju. Bio je dobro postavljen na udarac Azara.

24. minut - Osim u Milanu, nema golova na preostalih pet utakmica.

7. minut - Real vodi, u baš važnoj utakmici sa Interom, koja bi mogla da se ispostavi kao ključna za prolaz u grupi u kojoj je lider Borusija Menhengladbah. Azar je strelac za goste iz penala.

1. minut - U Madridu, gde igraju Atletiko i Lokomotiva našeg trenera Marko Nikolića, na jednoj od stolica položen je Maradonin reprezentativni dres sa brojem deset. Dijego je u selekciji Gaučosa bio saigrač aktuelnom treneru Atletika, Simeoneu.

Grupa A

Atletiko Madrid - Lokomotiva 0:0

Bajern - Red Bul Salcburg 3:1

(Levandovski 43, Koman 52, Sane 68 - Beriša 73)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa B

Inter - Real Madrid 0:2

(Azar 7.p, Rodrigo 60)

Borusija Menhengladbah - Šahtjor 4:0

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa C

Marselj - Porto 0:2

(Sanusi 42, Oliveira 72.p)

Olimpijakos - Mančester siti 0:1

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Grupa D

Liverpul - Atalanta 0:2

(Iličić 60, Gosens 64)

Ajaks - Mitjiland 3:1

(Gravenberh 47, Mazraui 49, Neres 66 - Mabil 81.p)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)