Minut tišine koja razara: Ovako se Napoli poklonio svom kralju pre meča sa Romom

I Napoli je priredio oproštaj za svog velikana

Foto: Twitter/SSC Napoli

Oprostio se čitav svet od Dijega Maradone, red je došao i na njegov voljeni Napoli, klub njegovog života, klub kome je dao celog sebe, kažu mnogi i klub koji mu je "došao glave".

Kako bilo, Dijego i Napulj su jedno, da nije bilo Maradone ne bi bilo ni evropske slave južnjaka, ni titula u seriji A protiv moćnih timova sa severa - a to "ludi" napuljski živalj ne zaboravlja.

Zato je Maradona za sve Napolitance, i za aktuelnu generaciju fudbalera, rečju - kralj!

Taj transparent je i stajao ispod velikog platna sa likom legende fudbala na jednoj od tribina stadioan "San Paolo" pre meča sa Romom, stadona koji bi u najskroije vreme mogao da bude preimenovan u - Dijego Maradona.

Kapiten Napolija Lorenco Insinje je položio cveće i poklonio se ispod velikog platna i poruke, a onda se priključio ostalim akterima utakmice na terenu, zajedno su minutom ćutanja, nekako najtežim minutom ćutanja od svih za Maradonu, odali počast za velikog Dijega.

San Paolo ovih dana...

Foto: Tanjug/Ap

Podsetimo da su fudbaleri Napolija, u slavu Maradone, protiv Rome igrali u dresovima nalik argentinskim, sa plavo belim prugama - zbog ikone kluba.

(Telegraf.rs)