Het-trik Kahvečija malo Istanbulu: Lajpcig dobio "ludnicu" od meča bombom Serlota u 93. minutu

Fudbaleri Red Bul Lajpciga pobedili su Istanbul Bašakšehir u veoma zanimljivoj utakmici petog kola grupe H Lige šampiona sa 4:3

Uncredited

Lajpcig je pobedom bar privremeno izbio na drugo mesto grup ispred Pari Sen Žermena, ali je Bašakšehir ispao tvrđi rival nego što je isprva izgledalo.

Nemci su bili bolji i imali su više šansi za pogodak ali su imali i sreće kod prvog pogotka koji su postigli.

Tada je Marsel Zabicer povukao loptu prema golu rivala i šutirao sa distance iz sredine, a lopta je na putu do gola zakačila Jusufa Poulsena i skrenula pravo u mrežu za 1:0 u 26. minutu.

Istanbul je pokušavao da parira Lajpcigu ali je u 43. minutu Emil Forsberg sa leve strane uspeo da uposli Nordija Mukijelea, a ovaj je iz prve naciljao malu mrežu za 2:0.

Ipak, do poluvremena se vraća nada Istanbula posle kornera i sjajnog šuta Irfana Kahvečija sa 16 metara posle centaršut Višće.

Lajpcig je poveo i sa 3:1 u 66. minutu pogotkom Danija Olma. Anhelino ga je pronašao na levoj strani, Olmo je kao pored spomenika prošao pored jednog igrača Istanbula i pogodio je bliži ugao.

Ispostaviće se da će dvadesetak minuta biti dovoljno Turcima da izjednače na 3:3. Najpre je Kahveči drugim golom u 72. minutu ponovo primakao svoj tim na jedan gol, a onda je het-trikom u 85. potpuno vratio remi.

U 72. minutu je šutirao sa oko 25 metara i pogodio maestralno, a u 85. je iz slobodnog udarca zakucao loptu od prečke u mrežu.

Taj remi je trajao tek do drugog minuta nadoknade, jer je Serlot fantastičnim udarcem pogodio mrežu i četvrti put za bodove Lajpciga. Gunuk je na golu Istanbula odreagovao očajno i time je zaokružio loše veče.

U finišu je i Gulači loše reagovao, a Anhelinjo mu je spasao mrežu, tako da je uzbudljiv meč ipak završen pobedom Lajpciga koji sada na drugom mestu grupe ima devet bodova.

U drugom meču večeri Krasnodar je pobedio ekipu Rena sa 1:0.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)