Peleova najbolnija poruka za Maradonu: "Neuporediv si prijatelju, nisam ti rekao da te volim"

Malo ko se još sabrao posle tragične vesti

Foto: Tanjug/AP

Brazilska fudbalska legenda Edson Arantes do Nascimento Pele žali zbog smrti velikog maga najvažnije sporedne stvari na svetu - Dijega Armanda Maradone.

Pele je posvetio Maradoni posebnu i veoma emotivnu poruku koju je napisao na svom zvaničnom Instagram profilu.

Dijego je preminuo u sredu 25. novembra od posledica srčanih komplikacija, samo dve nedelje nakon što je preživeo operaciju hematoma u glavi.

U trenutku smrti je imao samo 60 godina, zbog čega je ova vest šokirala i do temelja uzdrmala fudbalski svet.

- Danas je sedmi dan kako si nas napustio. Mnogi ljudi su voleli da porede nas i naše živote. Bio si genije koji je začarao svet. Mađioničar sa loptom u nogama. Prava legenda i iznad svega toga, za mene ćeš uvek biti veliki prijatelj, sa još većim srcem - počeo je Pele svoju poruku Maradoni.

Pele, koji u očima mnogih i dalje važi za najboljeg u istoriji fudbala na svoj način se razlikuje od Maradone za kog je kazao da je neuporediv.

- Danas, znam da bi svet bio bolji kada bismo mogli manje da poredimo jedan prema drugom i da možemo više da se divimo jedan drugom. Stoga, hoću da kažem da si neuporediv. Tvoja putanja je označena iskrenošću.

- I na svoj unikatan i poseban način si nas naučio da moramo naučiti da kažemo "volim te" mnogo više i češće. Tvoj prerani odlazak mi nije dopustio da ti to kažem, pa ću morati da napišem: volim te, Dijego - veli Pele.

Brazilac je deo druge, starije generacije fudbalera i tačno dvadeset godina je stariji od Maradone, zbog čega nije bilo mnogo prilika da vode žestoke bitke na zelenom tepihu.

- Moj veliki prijatelju, hvala ti na celom našem putovanju. Jednog dana, u raju, igraćemo zajedno u istom timu. I to će biti prvi put da ću podići pesnicu uvis u znak trijumfa na terenu, a da ne slavim gol. To će biti jer konačno mogu opet da te zagrlim - rekao je Pele.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

(Telegraf.rs)