Radaković o saopštenju i kritikama Radničkog: Klubovi nastavljaju sa pritiscima na sudije

Radnički u svom saopštenju tvrdio da je bilo sudijskih propusta na meču sa Vojvodinom i pozivao se na ocene Zdravka Jokića upirući prstom u FSS i Sudijsku organizaciju

Milan Radaković (desno) Printskrin: TV Arena Sport

Nekadašnji arbitar Superlige Milan Radaković smatra da je današnje saopštenje Radničkog iz Niša još jedan u nizu neosnovanih napada na sudijsku organizaciju i Fudbalskog saveza Srbije.

Nišlije su iznele zamerke na suđenje u meču protiv Vojvodine, koji je odigran prethodnog ponedeljka i koji je sudio Miloš Milanović.

- Gledajući najnoviju analizu Zdravka Jokića moram da naglasim da se potpuno slažem sa njegovim viđenjem. U meču Radnički - Vojvodina sudija Milanović je ispravno dosudio igranje lopte rukom od strane igrača Radničkog u kaznenom prostoru Vojvodine, tako da nije bilo govora o kaznenom udarcu zbog duela posle toga - kazao je Radaković Tanjugu.

On je pozvao klubove da prestanu sa pritscima na sudije.

- Ujedno upućujem veliku podršku sudijama da nastave sa kvalitetnom i dobrim suđenjem i da ne podležu bilo kakvim pritiscima. I na kraju da naglasim i to da je Milanović najmlađi i najperspektivniji sudija koji se pojavio u Srbiji u proteklih 15 godina - rekao je Radaković.

Video: Da li je fudbaler Vojvodine polomio prst protiv Proletera?

(Telegraf.rs / Tanjug)